‘Ik wil het team vooruit helpen’

‘Ik wil het team vooruit helpen’
3 min

Ricardo Rodriguez gaf donderdagmiddag, kort na aankomst in het Philips Stadion zijn eerste interview als PSV’er. Om zijn brede schouders het shirt dat hij de komende maanden zal verdedigen met op de achterkant een bijzonder rugnummer. ‘Ik ben hier om het team vooruit te helpen.’

Milaan
PSV, AC Milan en Rodriguez zetten eerder week alle seinen op groen om een tijdelijke overstap naar Eindhoven te bekrachtigen. Zodoende ontwaakte de Zwitser donderdagochtend nog in Milaan om een nacht later in de stad te gaan slapen waar hij de komende maanden zal voetballen. “Ik ben blij dat ik hier ben”, zei hij voorafgaand aan zijn officiële presentatie. “Ik ben gekomen om te spelen en het team verder te helpen. PSV heeft me veel vertrouwen gegeven de afgelopen dagen.”

Fit
De 71-voudig international brengt PSV een bak aan ervaring. Hij speelde naast de vele interlands bijna tweehonderd wedstrijden voor VfL Wolfsburg en een kleine honderd voor AC Milan. Alleen het laatste half jaar werd het aantal wedstrijdminuten minder. “Maar ik ben fit”, verduidelijkte Rodriguez. “De komende dagen ga ik gebruiken om iedereen te leren kennen, te trainen en zorgen dat ik klaar ben voor de eerstvolgende wedstrijd.”

Lange adem
De interesse van PSV werd begin deze maand concreet. Toch duurde het even voordat PSV definitief zijn nieuwe club werd. “Er was interesse van meerdere clubs. Daar wilde ik goed over nadenken. PSV heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik was enigszins verrast toen de club interesse toonde, maar stond er vrij snel positief in. Het is een club met een mooie naam, waar vele grote spelers hebben gespeeld. De sfeer ken ik van mijn tijd in Duitsland. Met VfL Wolfsburg heb ik hier in de Champions League gespeeld en ik weet nog hoe fanatiek de fans toen waren.”

Moeder
“Ik ben hier om het team vooruit te helpen”, vervolgt Rodriguez. “De komende maanden zal ik alles geven voor PSV. Met mijn ervaring en karakter wil ik van toegevoegde waarde zijn. Ook in doelpunten en assists”, zei Rodriguez die tot slot inging op zijn rugnummer. Dat is de komende maanden namelijk een opvallende: 68. “Het is het geboortejaar van mijn moeder. Mijn broers spelen er ook mee. Om haar te eren.”

Kersvers PSV'er Rodriguez in duel met Brenet, destijds tegen PSV Kersvers PSV'er Rodriguez in duel met Brenet, destijds tegen PSV