‘Ik ga er alles aan doen de trainer te overtuigen’

‘Ik ga er alles aan doen de trainer te overtuigen’
3 min
PSV1

Érick Gutierrez kwam bijna twee jaar geleden vol verwachtingen naar PSV. Zijn debuut was onvergetelijk, maar door verschillende redenen groeide hij nog niet uit tot een onbetwiste basisspeler. Onder Roger Schmidt begint Guti ‘op nul’ en zal hij alles op alles zetten om alsnog helemaal door te breken in Europa. ‘Ik denk nog altijd dat ik de club veel kan geven.’

Hoe gaat het met je?
“Ik voel me goed, we hebben een maand hard getraind zodat we niet te veel voetbalritme verliezen. Nu de laatste training is geweest, gaan we even genieten van de vakantie. Ik ga een maandje lekker naar huis om daarna vol goede moed op naar een nieuw seizoen te gaan.”

Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?
“Het was een moeilijk seizoen. We hebben niet gespeeld zoals we dat eigenlijk wilden. Soms hebben we geleden onder de resultaten en dan hield het seizoen ook nog eerder op door de uitbraak van het coronavirus. Het is goed om even afstand te nemen. We gaan naar huis, zorgen dat we gezond blijven en dan komen we terug om voor de ommekeer te zorgen. Daar kijk ik echt al naar uit.”

Ben je persoonlijk tevreden over jouw ontwikkeling?
“Nee. Ik speelde niet zoals ik wil of kan en ik heb te weinig minuten gemaakt. De nieuwe trainer (Roger Schmidt, red.) biedt nieuwe kansen. Ik ga hard vechten voor mijn plek. “

Verwacht je iets anders onder hem?
“Ik hoop het. Waarschijnlijk gaan we iets aanvallender spelen en dat bevalt me wel. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om hem te overtuigen. Ik denk nog altijd dat ik de club veel kan geven.”

Hoe waren de weken zonder wedstrijden voor je?
“Ook Moeilijk. Je blijft wel trainen, maar het doel is er eigenlijk niet echt. Je weet dat er geen wedstrijden komen, maar moet wel bezig blijven en zorgen dat je vorm er is. Het duurt nog wel twee maanden voordat we echt weer beginnen met het spelen van wedstrijden.

Ben je er tijdens de break al even tussenuit geweest?
“Ja, naar mijn familie in Mexico. Dat was eigenlijk al moeilijk, gezien de situatie daar maar voor mijn gevoel wel de beste keuze. Veel kon ik niet doen, dus ben ik vooral binnen gebleven.”

Wat is de situatie in Mexico op dit moment?
“Er wordt heel streng gecontroleerd. Op alles eigenlijk wel. Als Mexicaan kom je gelukkig wat makkelijker het land in en de ervaring leert dat het ook goed te doen is om terug te keren naar Nederland.”

Op wat hoop je als je eenmaal terug in Eindhoven bent?
“Spelen en kampioen worden.”