Ihattaren verlengt bij PSV

Artikel
Ihattaren verlengt bij PSV

Een jaar na het zetten van zijn eerste handtekening onder een PSV-contract heeft Mohamed-Amine Ihatteren zijn verbintenis met PSV verlengd. Het 17-jarige toptalent, dat sinds de F-jeugd bij PSV voetbalt, tekende dinsdag in het Philips Stadion een contract tot 2022. “Dit is een heel mooi moment voor mij.”

Familie
Ihattaren zette zijn handtekening in het bijzijn van zijn naaste familie. “Ik ben ontzettend blij dat ik dit samen met hen mag vieren. Ze staan sinds mijn geboorte voor me klaar en zijn me altijd blijven steunen. Ook in moeilijke tijden”, aldus de aanvallende middenvelder.

Ster
De ster van Ihattaren rijst snel. Afgelopen winter debuteerde hij in Qatar bij de selectie van PSV op trainingskamp. Ihattaren debuteerde officieel voor PSV in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, eind januari, en werd daarmee de op drie na jongste PSV-debutant ooit. Hij was destijds pas 16 jaar. “Er komt in korte tijd veel op me af”, beaamt Ihattaren. “Maar ik ga altijd volle bak. Druk of geen druk. Ik ben vooral bezig met voetbal en daarin is mijn familie erg belangrijk. Ik zal hard moeten blijven trainen, hoop natuurlijk op veel speelminuten en ga er alles aan doen zo snel mogelijk een plekje in de kleedkamer van het eerste te verdienen. Het grootste doel voor nu is kampioen worden.”

De Jong: Prachtig moment
Enkele weken na zijn eerste minuten in het Philips Stadion maakte Ihattaren zijn debuut voor Jong PSV en daarbij was hij met een prachtig schot van afstand direct trefzeker. Tegen Excelsior, afgelopen weekend, volgde zijn basisdebuut als 17-jarige. Daarmee was hij de jongste PSV’er in vijftig jaar die aan de aftrap van een wedstrijd van het eerste elftal stond. “Dit is een prachtig moment voor de PSV-familie”, reageert technisch manager John de Jong. “Van de jeugdopleiding tot het eerste elftal, we mogen allemaal trots zijn op de manier waarop hij zich manifesteert. Mo ontwikkelt zich zeer voorspoedig en daar hoort een nieuw contract bij. We hopen dat we nog lang van hem mogen genieten”, aldus De Jong.