Ihattaren op drie na jongste debutant

Ihattaren op drie na jongste debutant
3 min

Met zijn 16 jaar, 11 maanden en 14 dagen mag Mohammed Ihattaren zich de op drie na jongste debutant in de PSV-historie noemen. Ihattaren viel zaterdag kort voor tijd in voor Gastón Pereiro.

Bouma  
Enkel Stanley Bish (16 jaar en 3 maanden), Wilfred Bouma (16 jaar en 4 maanden) en Willy Janssen (16 jaar en 9 maanden) waren jonger dan Ihattaren toen zij debuteerden voor PSV. Ihattaren volgt dus als nummer vier in het debutantenrijtje. De jonge middenvelder speelt sinds 2010 in de jeugdopleiding van PSV en tekende vorig seizoen zijn eerste contract.

‘Grote naam’
Toen al sprak hij de hoop uit snel te debuteren in PSV 1. “Ik wil een grote naam worden voor PSV en alle supporters. Dat is mijn droom. Sinds de F-jes heb ik hard voor dit contract gewerkt. Als ik dat blijf doen weet ik zeker dat de kans hier komt”, zei hij destijds wijzend naar het veld. Op verzoek van Ihattaren was toen ook wedstrijdsecretaris van de PSV Jeugdopleiding, Cees van Merode (sinds 1966 verbonden aan de jeugdopleiding van de club), aanwezig bij de ondertekening. “Meneer van Merode kent me al sinds mijn begin bij PSV. Hij heeft me altijd gepusht. Ik wilde heel graag dat hij hier bij was”, aldus Ihattaren toen. Onder onderstaande foto meer over Mohammed Ihattaren.

Naam: Mohammed Amine Ihattaren
Geboren: 12 februari 2002, Utrecht
Nationaliteit: Marokkaanse/Nederlandse
Positie: Aanvallende middenvelder (centraal). “Maar ik kan ook als rechtsbuiten goed uit de voeten.”
Familie: “Ik heb beide ouders nog. Daarnaast heb ik vier broers en een zus.”
Omschrijf de beste punten uit je spel: “Ik kan een mannetje voor de goal zetten, zelf scoren, tegenstanders uitspelen en een wedstrijd doen kantelen.”
Favoriete club Nederland:
“PSV.”
Favoriete club in het buitenland: “FC Barcelona.”
Favoriete stadion: “Het mooiste stadion van de wereld vind ik Camp Nou.”
Voorbeeld: “Ronaldinho.”
Muziek: “Ik luister veel naar Lijpe, een Marrokaans-Nederlandse rapper.”
Wat in 2019: “Debuteren in PSV 1 en veel van de trainingen bij het eerste leren. Door hard te werken hoop ik te leren van de jongens die al langer bij de selectie zitten.”
Laatste wat ik kocht: “Een ketting voor mijn moeder en parfum voor mijn zus.”
Eten: “Ik eet het liefst rijst met kip.”
Missen: “Op dit moment mis ik mijn vader en moeder vooral.”
Talent: “Het grootste talent ter wereld is in mijn ogen Kylian Mbappé.”