Hoe staat Steven Bergwijn er in Zeist op?

Hoe staat Steven Bergwijn er in Zeist op?
3 min

Ronald Koeman presenteert woensdag zijn eerste voorselectie als bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens journalist Maarten Wijffels is Steven Bergwijn één van de spelers die hiervoor in aanmerking komt. “Dat zijn types waar Koeman richting het EK en WK iets mee wil.”

Gecharmeerd     
Dat zegt Wijffels maandagavond in de studio-uitzending van PSV TV. De aanvaller, die sinds de winterstop in blakende vorm verkeert, staat er volgens de PSV- en Oranjevolger van het Algemeen Dagblad goed op. “Art Langeler werkt natuurlijk voor de KNVB (als bondscoach van Jong Oranje, red.) en die is erg gecharmeerd van Bergwijn. Ik denk dat hij en Koeman dinsdag overleggen wat ze met hem gaan doen. Hebben ze hem nog nodig voor de kwalificatie van Jong Oranje of is dit een speler die ze direct willen inpassen in Oranje met het oog op de toekomst? Zelf denk ik dat Koeman dit soort spelers gaat gebruiken omdat hij daar iets mee wil richting het EK over twee jaar en het WK over vier jaar.”

https://twitter.com/PSV/status/970704240955052032


In vorm

Met 4 treffers in de laatste 4 wedstrijden is Bergwijn één van de mensen in vorm bij PSV. De treffer die de aanvaller zaterdag maakte deed Wijffels overigens aan een bijzondere denken. De 5-1 waarmee Arjen Robben Spanje vernederde. “Het schoot direct door mijn hoofd. Even los van het podium, dat bij Robben groter was.”

Wereldgoal De Jong 
In dezelfde uitzending spraken Wijffels en presentator Jeroen Toet ook over de wereldgoal die Luuk de Jong maakte. De omhaal van de aanvalsleider ging de wereld over. “Je verwacht het niet bij een type als De Jong”, merkte Wijffels op. “Het is natuurlijk geluk dat de bal zo in het veld valt, maar het is ook niet helemaal toeval. Ik heb hem hier op de training ook weleens zo bezig gezien. En eerder bij Twente scoorde Luuk ook al zo. Na de wedstrijd kwam ik zijn vader tegen, samen met Luuk, en ze begonnen spontaan over het feit dat hij en zijn broer Siem samen op omhalen trainden op het strand. Leuk en goed dat dit De Jong overkomt.”

https://twitter.com/PSV/status/970711286773268481