Hirving Lozano verlaat PSV voor Napoli

Hirving Lozano verlaat PSV voor Napoli
2 min

De overgang van Hirving Lozano naar Napoli is afgerond. De 24-jarige aanvaller verlaat PSV na ruim twee seizoenen voor de Italiaanse topclub. Voor PSV is het de grootste uitgaande transfer in de clubhistorie. ‘Ik vertrek hier als een gelukkig man’, zegt een trotse Lozano.

Succes
Lozano was de afgelopen dagen zelf al in Napels om zijn transfer af te ronden. Eerder al bereikten PSV en Napoli een akkoord over de voorwaarden voor een transfer. De periode van Hirving Lozano bij PSV is uitgedraaid op een groot succes. Twee seizoenen geleden nam de club Lozano als één van de grootste talenten van Zuid- en Midden-Amerika over van het Mexicaanse Pachuca en in het Philips Stadion loste hij vanaf het eerste moment zijn belofte in. In zijn debuutwedstrijd in de Eredivisie scoorde Lozano direct en die doelpuntendrift toonde hij sindsdien bijna wekelijks.

Hirving Lozano op zijn best: vierend na een treffer Hirving Lozano op zijn best: vierend na een treffer

Eén op twee
Voor PSV kwam Lozano de afgelopen jaren in totaal tot 79 wedstrijden waarin hij 40 keer trefzeker was. In 2018 vierde hij met de club het landskampioenschap, waarna hij het jaar erop ook Europees uitblonk met vier treffers in de (voorronde van de) UEFA Champions League. “Ik wil alle fans bedanken voor hun geweldige support in de afgelopen jaren”, zegt Lozano in een videoboodschap waarin hij het kampioenschap één van de hoogtepunten in zijn carrière noemt. “Dat was een ongelooflijk moment, echt fantastisch. Ik had daarnaast de droom om ooit in de Champions League te spelen. Dat lukte met PSV en dat was echt geweldig. De mensen bij de club hebben mij en mijn gezin direct het gevoel gegeven dat ik hier thuis was. Daarvoor wil ik iedereen bedanken.”

De Mexicaan toont zijn grootste triomf in Eindhoven De Mexicaan toont zijn grootste triomf in Eindhoven