Gutiérrez en PSV verlengen | ‘Ik voel me hier gewaardeerd en belangrijk'’

Artikel
Gutiérrez en PSV verlengen | ‘Ik voel me hier gewaardeerd en belangrijk'’

Daags na de zinderende overwinning op AS Monaco verlengt Érick Gutiérrez (27) zijn contract bij PSV. De 30-voudig Mexicaans international en één van de hoofdrolspelers dinsdagavond in het Philips Stadion tekent tot medio 2025 in Eindhoven.

PSV'er sinds 2018
Het is augustus 2018 als Guti PSV'er wordt. De centrale middenvelder komt enkele uren nadat PSV zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League over van CF Pachuca. Hij kent in Eindhoven een weerzien met zijn landgenoot en maatje Hirving Lozano. Guti tekent een contract tot 2023 en debuteert op 15 september in de hoofdmacht van PSV. Op bezoek bij ADO Den Haag haalt PSV die dag uit: 0-7. De Mexicaan is direct van waarde door het maken van een wonderschone treffer en het voorbereiden van een doelpunt van Lozano.

Sterkhouder
Door een aantal blessures en een voortijdig afgebroken competitiejaar groeit Guti niet uit tot een obetwiste basisspeler, maar eenmaal fit bloeit hij in 2021 helemaal op. Onder de vleugels van trainer Roger Schmidt is hij beslissend in de gewonnen bekerfinale tegen Ajax als maker van de 1-1. Deze zomer wint hij zijn tweede Johan Cruijff Schaal en speelt hij bovendien zijn honderdste duel voor PSV (tegen FC Emmen). Dinsdagavond volgt een nieuw hoogtepunt als hij als invaller uitblinkt tegen AS Monaco met een doelpunt (2-2) en prachtige crosspass (voor de 3-2). "Het is een prachtweek voor mij", zegt Gutiérrez.

Waarde
"Ik voel me hier gewaardeerd en belangrijk", vervolgt hij na het zetten van zijn handtekening onder het contract. "Dat gevoel ontstond één á twee jaar geleden. Sindsdien speel ik veel en voel ik dat ik het team kan helpen. Onder andere door het maken van belangrijke doelpunten, zoals gisteren. Ik scoor niet vaak, maar als het gebeurt ga ik helemaal los. Het was gisteren bovendien een speciale avond. De sfeer en de passie die samen met de fans ontstond was fantastisch en ik hoop dat we dat dit seizoen vaker gaan meemaken. PSV heeft een plekje in mijn hart veroverd. Ik voel me hier thuis en ben daarom heel blij dat ik blijf."

Guti: altijd strijdbaar en vaak beslissend in cruciale wedstrijden Guti: altijd strijdbaar en vaak beslissend in cruciale wedstrijden