Gouden Schoen | Cody Gakpo beste speler Eredivisie

Artikel
Gouden Schoen | Cody Gakpo beste speler Eredivisie

Cody Gakpo is de beste speler van de Eredivisie van seizoen 2021-2022. De 23-jarige aanvaller is door rapporteurs van De Telegraaf uitgeroepen tot Speler van het Jaar en winnaar van de Gouden Schoen. Gakpo is de eerste Gouden Schoen-winnaar die is opgeleid bij PSV Academy. De laatste PSV’er die werd uitgeroepen tot beste speler van de Eredivisie is Georginio Wijnaldum in 2014-2015.

Topseizoen
Gakpo was op alle vlakken en in alle competities beslissend voor PSV. In de Eredivisie gaf hij 13 assists en scoorde de Eindhovenaar 12 keer. Hij was per 76 minuten rechtstreeks betrokken bij een treffer en is daarmee de meest productieve speler op de Nederlandse velden tijdens het afgelopen seizoen. Ook Voetbal International riep Gakpo uit tot Speler van het Jaar 2021-2022.

Geschiedenis  
Naast Gini wonnen onder anderen Ruud Gullit, Mark van Bommel en Johann Vogel de Gouden Schoen als PSV’er. De prijs wordt sinds 1982 jaarlijks uitgereikt aan de beste speler van de Nederlandse competitie op basis van beoordelingen van oud-internationals van het Nederlands elftal.