Gerbrands: ‘PSV kijkt eensgezind vooruit’

Gerbrands: ‘PSV kijkt eensgezind vooruit’
3 min

De directie van PSV heeft na gesprekken met alle betrokkenen geconcludeerd dat de eenheid van geest en denken terug is binnen alle geledingen van PSV. “We hebben een streep gezet onder alle negativiteit van de laatste weken en kijken eensgezind vooruit”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. “Op korte termijn is plaatsing voor Europees voetbal het doel. En ondertussen gaan wij als directie met de volgende stappen aan de slag. Te beginnen met de samenstelling van de technische staf voor komend seizoen. Dat proces loopt en zodra er feiten te melden zijn zullen we dat doen.”

Gerbrands sprak de afgelopen weken met vertegenwoordigers uit alle lagen van de club; supporters, sponsoren, spelers, stafleden en de Raad van Commissarissen. “Daaruit bleek dat iedereen graag samen vooruit wil, dat er vertrouwen is in elkaar en dat we elkaar steunen. Iedereen weet dat dit laatste in de voorbije weken niet altijd het geval is, gezien een aantal vervelende gebeurtenissen. We laten dit nu allemaal achter ons en richten onze blik op de toekomst. De directie is verantwoordelijk en zal nadrukkelijk de kar trekken”, aldus Gebrands.

Vrijdagochtend spraken de algemeen directeur en technisch manager De Jong met vertegenwoordigers van de spelersgroep. “Ze kennen hun rol in dit verhaal en zijn blij met de duidelijke uitkomst van de gesprekken. We gaan toekomstgericht handelen. Eenheid is essentieel om uit deze lastige situatie te geraken. Deze spelers hebben ons verhaal in de kleedkamer met hun collega’s en de staf gedeeld. De boodschap is helder. Voor iedereen is duidelijk dat Europees voetbal halen het doel is. Coûte que coûte.”

De afgelopen weken waren voor Gerbrands ‘ook persoonlijk intens’. Evenals De Jong kreeg hij te maken met bedreigingen. “De persoonlijke veiligheid was op sommige momenten in het geding”, zegt de algemeen directeur. “De recherche is voor onderzoek bij mij thuis geweest. Ook moesten er camera’s worden opgehangen. Blijkbaar is dat de prijs die men tegenwoordig betaalt voor deze functie.”

Het dieptepunt, vindt Gerbrands, werd echter twee weken geleden bereikt met de ongeregeldheden na de wedstrijd PSV - FC Twente. Gerbrands: “Daar is een grens overschreden. Het was PSV-onwaardig, daar is iedereen het over eens, zo bleek tijdens onze gesprekken. In de twee weken die volgden, is er van alles gezegd en geschreven. Alle beslissingen die de afgelopen tijd zijn gevallen, waren weloverwogen. Daar staan wij ook met de kennis van nu volledig erachter. Ik heb de tijd benut om met alle geledingen binnen de club te praten en daar is de hierboven genoemde conclusie uit voort gekomen. We gaan dit samen omdraaien.”

De staf en spelersgroep zullen alles op alles stellen om Europees voetbal voor komend seizoen veilig te stellen. Gebrands en De Jong richten zich nadrukkelijk op de invulling van de technische staf voor komend seizoen. “Daarnaast zijn de gebruikelijke handelingen, zoals het analyseren van de selectie al in volle gang. We zullen actie ondernemen waar nodig. Financieel zijn er mogelijkheden, maar alles wat we zullen halen moet passen in het technisch plaatje van de komende jaren.”