'Geen tijd voor feest' in aanloop naar de return in Denemarken

'Geen tijd voor feest' in aanloop naar de return in Denemarken
2 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt pakte zijn eerste prijs met PSV afgelopen weekend. Nu wil hij de goede lijn doorzetten tegen FC Midtjylland en de klus klaren om de play-offs van de champions league te bereiken.

Geen tijd voor feest
In Denemarken sprak Schmidt de meegereisde journalisten toe over de komende wedstrijd. Maar het ging uiteraard ook uitgebreid over de winst van de Johan Cruijff Schaal. “We hadden helaas niet veel tijd om de winst te vieren, we moeten weer door maar we houden deze winst wel. Niemand pakt het van ons af, maar alle vizieren moeten nu op de kwalificatie voor de Champions League”, vertelt de Hoofdcoach in het Deense Herning. 

Scherp blijven
Ondanks dat PSV een prima uitgangspositie heeft na de eerdere 3-0 winst tegen FC Midtjylland, eist Schmidt dat zijn spelers scherp blijven: “We weten dat onze tegenstander sterk is. Ze spelen met veel energie en we moeten klaar zijn vanaf de eerste seconde. Maar afgelopen zaterdag heeft ons wel veel vertrouwen gegeven. Het laat zien dat we op de juiste weg zijn.”

Verbeteringen
Ondanks de sterke wedstrijden die PSV heeft gespeeld is er altijd ruimte voor verbetering, aldus de Hoofdcoach. Zijn selectie moet proberen bekende valkuilen te vermijden. “We hebben weinig tijd om voor te bereiden. Tot de kerst spelen we bijna elke drie dagen wel een wedstrijd, dus een brede selectie is belangrijk. Iedereen moet er klaar voor zijn”, vertelt Schmidt. De wedstrijd tegen Ajax is nog te voelen voor de spelers. Daar werd overtuigend gewonnen om het zilverwerk in handen te nemen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot: “Ik verwachtte niet dat we negentig minuten zouden domineren tegen Ajax. Maar we moesten de belangrijke duels op het veld winnen en dat lukte. Dus het is goed om te zien dat we de kwaliteit van zo’n team kunnen controleren.”

wedstrijden
PSV1