Geen League of Legends bij PSV Esports in 2022

Artikel
Geen League of Legends bij PSV Esports in 2022

PSV Esports neemt in 2022 niet deel aan de League of Legends BeNeLux League. De virtuele voetbaltak van de club heeft ervoor gekozen om zich komend jaar volledig te richten op voetbalgaming en stopt daarom met haar League of Legends-activiteiten.

De beslissing komt mede voort door de uitbraak van de coronapandemie en de gevolgen op financieel gebied voor PSV daardoor. Voor het eerst in tien jaar tijd leed PSV een verlies, wat de club heeft doen besluiten de pijlen maximaal te richten op de kernactiviteiten rondom voetbal.

PSV was in 2020 de eerste Nederlandse voetbalclub die met Esports het League of Legends-domein verkende. De afgelopen twee seizoenen kwam het team competitief uit in de Dutch League en daarin presteerde de club op hoog niveau. PSV Esports League of Legends won eenmaal de competitie en eenmaal de Country Finals. Daarnaast kwam het uit in de European Masters, de Champions League van League of Legends-clubs.

Tot en met het einde van dit kalenderjaar blijft PSV Esports het team op de voet volgen, middels veelbelovende content. De club wil iedereen die betrokken is bij het League of Legends-team, in het bijzonder spelers en coach, bedanken voor de enorme inzet en prestaties in de afgelopen seizoenen.