Gakpo sluit het jaar goed af: ‘Nu genieten van de kerstdagen’

Artikel
Gakpo sluit het jaar goed af: ‘Nu genieten van de kerstdagen’

PSV kroonde zichzelf tot winterkampioen tegen Go Ahead Eagles. Een terechte titel, volgens Cody Gakpo: “Nu moeten we dit doorzetten in de tweede seizoenshelft.”

Spektakel
Het doel was om het jaar op een hoge noot af te sluiten. Als het aan Gakpo ligt, is dit gelukt. “We moesten deze wedstrijd gewoon winnen en bovenaan eindigen deze seizoenshelft. Dat is gelukt”, vertelt de aanvaller. “Echt spektakel zat er niet in deze wedstrijd, dan is het belangrijk dat je gewoon wint. We maakte snel een doelpunt om de controle te houden. Die momenten moet je pakken.” Om de wedstrijd op slot te gooien pikte Gakpo nog zijn eigen doelpunt mee. 

Winterstop
PSV is een terechte winterkampioen, als het aan Gakpo ligt. Nu is het de taak om sterk uit de winterstop te komen: “Bepaalde wedstrijden hadden we beter moeten spelen, maar we staan bovenaan. Dan verdien je het ook. Nu moeten we dit doorzetten in de tweede seizoenshelft. Aan het eind van de rit willen we ook bovenaan staan in de competitie en daar werken we hard voor. Nu kunnen we na de 2-0 gaan genieten van de kerstdagen.”