Gakpo bezorgt Jong PSV driepunter

Jong PSV heeft zijn eerste drie punten van 2018 binnen. In Doetinchem boog de ploeg van trainer Dennis Haar een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning. Cody Gakpo was met twee treffers de gevierde man.

Ongelukkig start
In een halfgevulde Vijverberg was het begin van Jong PSV teleurstellend. Al na 12 minuten keek de ploeg tegen een 2-0 achterstand aan. Na vijf minuten was het Nieuwpoort die namens de thuisclub de score opende, waarna El Jebli er nog geen zeven minuten later op fraaie wijze 2-0 van maakte. Het antwoord van Jong PSV volgde snel, via Cody Gakpo. De aanvaller ontsnapte in de 17e minuut aan de buitenspelval en luisterde zijn basisdebuut in het betaalde voetbal op met een treffer: 2-1. De Graafschap kreeg daarna enkele mogelijkheden de marge weer naar twee te tillen, maar vond vaak Eloy Room op zijn pad.

Rigo, Room en Gakpo schitteren
Zo’n tien minuten na rust kreeg Joël Piroe een aardige mogelijkheid om Jong PSV op gelijke hoogte te brengen. Een tegenaanval bracht de jonge aanvaller in kansrijke positie, maar Piroe werd door een De Graafschap-verdediger voldoende gehinderd om het doel goed onder vuur te nemen. Dat was lange tijd het enige gevaar van de tweede helft. Tien minuten voor tijd kreeg Van Mieghem aan de overzijde de kans om het duel te beslissen, maar hij kon Room niet passeren. Een misser met gevolgen, want enkele momenten later maakte Dante Rigo vanaf de penaltystip de gelijkmaker na een overtreding op Gakpo: 2-2. Met katachtige reflexen hield Room Jong PSV vervolgens op de been, waarna Gakpo in de slotminuut de 2-3 binnenwerkte.

Room; Van Vlerken, Teze, Obispo (64/Bannani), Carolina; Rigo, Lundqvist, Duarte; Gakpo, Piroe (56/Laursen), Verreth (72/Ritzmaier)