Focus ligt enkel op volgende tegenstander

Artikel
Focus ligt enkel op volgende tegenstander

Met een voorsprong van tien punten op Ajax reist PSV zaterdag naar Tilburg voor het uitduel met Willem II. Na het puntenverlies van Ajax vorige week en de zege van PSV op FC Utrecht, waant de buitenwacht PSV zo goed als kampioen. Cocu niet. “Daar zijn we niet mee bezig.”

Doen als altijd
Dat vertelde de hoofdcoach vrijdagmiddag op de persconferentie. PSV blijft daarom volgens Cocu doen wat het al het hele seizoen doet. “En dat is ons richten op de volgende wedstrijd, tegen Willem II. Ik heb het al vaker gezegd en blijf dat ook doen: we mogen niet gaan denken dat het lekker gaat. Als we verwachten dat we Willem II op tachtig of negentig procent kunnen verslaan, gaat het mis. Dat gedrag past ook niet bij ons. Hiervoor missen we de kwaliteit. De groep beseft zich dat ook steeds beter. We sloegen niet door in het negatieve toen het wat minder ging, maar slaan nu ook niet door naar het positieve.”

Daniel Schwaab 
Eén van de spelers die daar dit seizoen voor waakt is Daniel Schwaab. De Duitser leidt de defensie en het elftal op en naast het veld. Steven Bergwijn noemde hem eerder deze week de vader van het team. “Daniel is iemand die veel met andere jongens bezig is. Een echte teamspeler”, beaamt Cocu. “Toen hij een tijdje niet speelde, was hij nog altijd met anderen bezig, coachte hij de jongere jongens. Ik kan me wel in de woorden van Steven vinden.”

Onrust in Tilburg      
Bij Willem II heerste er deze week behoorlijk wat onrust. Ondanks de steun van het bestuur stapte trainer Erwin van de Looi op nadat verschillende supportersgroepen zijn vertrek eisten. “Je weet nooit wat dat met een ploeg doet”, aldus Cocu. “Wellicht betekent dat, dat zij zaterdag van speelwijze veranderen. Ik verwacht echter dat wij het initiatief in de wedstrijd zullen hebben.” PSV mist in Tilburg de geschorste Hirving Lozano en Jorrit Hendrix. Maxi Romero is net als doelman Luuk Koopmans niet fit. Cocu vertelde te hopen dat de Argentijn na de interlandperiode van eind maart volledig aansluit.

Bekijk ook