Fit PSV wacht voetballend RKC

Fit PSV wacht voetballend RKC
2 min

Drie dagen na de 2-1 zege in Groningen moet het elftal van Mark van Bommel alweer aan de bak. Dinsdagavond speelt PSV in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker tegen RKC Waalwijk. “Een leuke ploeg, die wil voetballen”, blikte hoofdcoach Mark van Bommel vooruit.

Druk    
PSV zit midden in de drukste weken van het jaar, met eredivisie-, Europees en bekervoetbal. Dat betekent vrijwel iedere week een dubbel programma, maar volgens Van Bommel is zijn team alweer fit voor het treffen met RKC. “Wij hebben verschillende manieren om de jongens fit te houden. Als trainer is het volgens mij het belangrijkste om heel goed naar de spelers te luisteren en om te observeren. Hard trainen moet je altijd.”

Prioriteit     
Wie een blik werpt op de prijzenkast van PSV ziet al snel dat de club veel vaker het landskampioenschap heeft gewonnen dan de KNVB Beker. Van Bommel bestrijdt dat dat aan prioriteiten ligt. “Ik zou niet weten hoe dat kan”, aldus de hoofdtrainer. “Natuurlijk wil je kampioen worden maar je wilt ook de beker winnen. Hoe dat statistisch zit? Ik hoorde dat we het statistisch gezien ook slecht deden bij FC Groningen. Die statistieken kunnen na het weekend ook de prullenbak in. Ik nam de beker altijd even serieus. En dat was bij mijn teamgenoten niet anders.”

Goed voetballen    
Of Steven Bergwijn er tegen de ploeg uit Waalwijk alweer bij is, is nog niet bekend. Van Bommel weet in ieder geval dat RKC goed kan voetballen. “Zij hebben een leuke ploeg voor de Keuken Kampioen Divisie. Fred Grim wil graag voetballen en opbouwen.”