Fit PSV klaar voor ‘top drie-wedstrijd’

Artikel
Fit PSV klaar voor ‘top drie-wedstrijd’

PSV is fit uit het midweekse duel met FC Barcelona gekomen. “Wij missen alleen Ryan Thomas, verder is iedereen fit”, zei Van Bommel op de persconferentie vrijdagmiddag. De teleurstelling was aanwezig na de ongelukkige nederlaag tegen Barça. “Maar je moet door. Na de 4-0 nederlaag tegen Barcelona eerder dit seizoen, wonnen we met 3-0 van Ajax.”

Feyenoord
Van Bommel schakelde na de korte terublik meteen door naar zondag. “Feyenoord vind ik een goede ploeg die variatie heeft in een aantal dingen, bijvoorbeeld in het druk zetten. Ze hebben spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Het wordt een mooie wedstrijd, een ‘top drie-wedstrijd’, zoals dat zo mooi heet. Dat zijn mooie wedstrijden. Het moet een uitdaging zijn om in De Kuip te spelen. Ik vond het fantastisch om daar te spelen. Hoe vijandelijker, hoe mooier. Maar het moet niet uitmaken. Of je nou met bloemen ontvangen wordt, of dat er bij wijze van spreken eieren naar je bus worden gegooid: je moet onverstoorbaar zijn.”

De Jong
Aanvoerder Luuk de Jong was de afgelopen dagen misschien wel de meest besproken PSV’er. Allereerst vanwege zijn prachtige doelpunt tegen Heerenveen, later om zijn sterke optreden tegen FC Barcelona. De Jong speelde dat duel wat minder diep in de spits dan gebruikelijk. “Aan het begin van het seizoen is er heel veel kritiek geweest op Luuk. Dat vond ik heel onterecht. Luuk is een echte teamspeler, die ook niet te beroerd is om achterin een bal van de lijn te halen. Hij kan scoren, koppen en goed tussen de linies spelen. Een heel veelzijdige speler. Hij heeft al vaker op die positie achter de twee aanvallers gespeeld.”