Fit PSV klaar voor laatste duel van 2018

Artikel
Fit PSV klaar voor laatste duel van 2018

PSV sluit het voetbaljaar 2018 af met een thuiswedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders komen zaterdagavond naar het Philips Stadion. Daar kan PSV zich bij winst kronen tot winterkampioen. “Dat maakt in principe niet uit, of je Herbstmeister bent of niet. We willen die wedstrijd gewoon winnen”, aldus Mark van Bommel op de persconferentie. Alleen de langdurig geblesseerde Ryan Thomas is er niet bij.

Het seizoen is bijna halverwege, maar over een tussentijdse balans wil Van Bommel niet spreken. “Aan een kerstrapport doen wij niet. Ik kan alleen zeggen dat we in de Champions League goed gespeeld hebben. We zijn vier keer op voorsprong gekomen en hebben bewezen ons te kunnen meten met de Europese top.”

Eigen ontwikkeling
De hoofdtrainer ging kort in op zijn eigen ontwikkeling in zijn eerste halfjaar bij PSV 1. “Ik probeer me altijd zo goed mogelijk voor te bereiden. Maar er gebeuren altijd dingen die je niet verwacht, daar moet je dan op reageren als trainer. Het is een feit dat we er even een paar weken uitliggen nu vanwege de winterstop, maar ik had gewoon door willen voetballen hoor. Ik had het als speler ook al: ik wil gewoon doorgaan en op het veld blijven staan.”

AZ
Tegenstander AZ eindigde vorig seizoen als derde en bezit op dit moment de vijfde plek in de Eredivisie. “Dat is gewoon een heel lastige wedstrijd. We spelen tegen een goed voetballende ploeg, misschien wel één van de beste van Nederland.” Pablo Rosario is geschorst tegen AZ. “Wij hebben meerdere mogelijkheden om dat op te vangen, maar de opstelling vertel ik eerst aan mijn spelers. Dat doe ik morgen.”