Facts | Alles over de uitwedstrijd tegen FC Emmen

Artikel
Facts | Alles over de uitwedstrijd tegen FC Emmen

Het drukke programma van de PSV-selectie gaat onverminderd door. Nu staat er een midweekse speelronde op het programma. PSV reist af naar Drenthe voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Gracenote zocht alles uit over deze wedstrijd.

PSV heeft nog nooit verloren van FC Emmen. Van de negen keer dat beide clubs elkaar troffen, won PSV er zeven. In totaal bezocht PSV slechts drie keer De Oude Meerdijk. Twee keer werd er gelijkgespeeld en één keer won PSV. Het laatste bezoek van PSV aan Drenthe leverde drie punten op. Op 26 januari 2021 schoten Mauro Júnior (81) en Eran Zahavi (88) PSV op het nippertje naar een overwinning. 

Seizoensopener
De thuiswedstrijd tegen FC Emmen was dit jaar de seizoensopener. PSV zegevierde met 4-1 dankzij doelpunten van Cody Gakpo (2), Johan Bakayoko en een merkwaardig eigen doelpunt van Maikel Kieftenbeld. Over twee weken komt FC Emmen weer op bezoek in het Philips Stadion. Dan staat de achtste finale in de TOTO KNVB Beker op het programma. 


Lastige uitwedstrijden
Dit seizoen heeft PSV het met vlagen lastig in uitduels. In de helft van de uitwedstrijden in de Eredivisie werden er punten verspeeld (W4-G1-V3). Vorig jaar liet PSV het hele seizoen in uitduels net zo vaak punten liggen (W12-G3-V2). 

44 wedstrijden ongeslagen
FC Emmen kwam vorig jaar uit in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste Eredivisie-nederlaag tegen een promovendus dateert van 18 januari 2013. Toen zegevierde PEC Zwolle in het Philips Stadion met 3-1. Sindsdien werd geen van de 44 wedstrijden tegen promovendi verloren (W38-G6). 

Kunstgras
In De Oude Meerdijk ligt een kunstgrasmat. PSV verliest doorgaans nooit op kunstgras - behalve de vorige keer. In Leeuwarden werd er met 3-0 van Cambuur verloren. Dat betekende het einde van een ongeslagen reeks van 35-Eredivisieduels (W26-G9).