Faber wil voortborduren op duel met Willem II

Artikel
Faber wil voortborduren op duel met Willem II

Ernest Faber lijkt de formatie gevonden te hebben waar hij de komende periode mee wil werken. Dat viel op te maken uit de woorden die de interim-trainer vrijdagmiddag sprak op De Herdgang. ‘We hebben met 3-0 gewonnen, speelden een prima eerste helft, ik zie geen redenen om heel veel te wijzigen’, sprak Faber na afloop van de laatste training richting het duel met ADO Den Haag.

Serie  
Faber zei de afgelopen weken dat PSV alleen met een zege uit de worstelende vormspiraal kon raken. “Als je nu een goede serie neergezet kun je dat zo zeggen”, beaamde Faber de suggestie dat PSV moet bevestigen in Den Haag. “We hebben vorige week een goede eerste helft gespeeld. De tweede was wat minder, al hebben we weinig weggegeven. Aan de bal mag het nog wel een stukje beter. Dat ging voor rust heel behoorlijk, maar kan beter. Het is aan ons om het nu in meerdere wedstrijden te laten zien.”

Ontspannen
Op de training zag Faber wel wat ander gedrag dan de voorgaande weken. In positief opzicht. “Het is wat meer ontspannen. Opluchting is een groot woord, maar iedereen is een stuk positiever”, aldus de interim-trainer die zijn ploeg wel waarschuwde tijdens zijn vooruitblik. “Als we onze afspraken niet nakomen zijn we kwetsbaar. Als we dat wel doen, kunnen we goed voetballen. Bovendien moeten we comfortabel aan de bal zijn. Durven, ja.”

Uitzege
Durf, een sleutelwoord wellicht. PSV wacht inmiddels vijf maanden op een uitoverwinning in de Eredivisie. De laatste keer dat de ploeg met een driepunter huiswaarts keerde was eind september tegen PEC Zwolle (1-4). “Intern is dat minder een issue dan extern”, aldus Faber. “Voor mij zit het vooral in balbezit. Als je vanaf minuut één de controle hebt en snel de bal terugveroveren, geef je de tegenstander het idee dat er weinig te halen is. Daar moeten we naartoe werken.”

Fit
PSV kan tegen ADO Den Haag nog geen beroep doen op middenvelder Michal Sadílek, die deze week weer terugkeerde op het trainingsveld. Faber: “Hij komt er weer aan en doet al wel gedeeltes mee. Voor de rest is iedereen fris en fit."