Faber kiest na dit seizoen voor nieuwe uitdaging

Artikel
Faber kiest na dit seizoen voor nieuwe uitdaging

Ernest Faber kiest na dit seizoen voor een nieuwe uitdaging om als trainer op eigen benen te staan. Dat heeft de assistent-trainer laten weten aan de clubleiding van PSV.

Aflopend contract
Het contract van Ernest Faber (43) loopt deze zomer af. Hij heeft er dan ruim drie seizoenen als assistent-trainer opzitten, nadat hij in het voorjaar van 2012 overkwam van FC Eindhoven. Bij die club was hij al hoofdtrainer en behaalde hij met de blauw-witten aansprekende resultaten. Eerder was Faber trainer in de PSV Jeugdopleiding en assistent in de staf van het Nederlands elftal, onder meer op het EK in 2012. Als speler stond Faber van 1990 tot 2004 onder contract bij PSV.

PSV heeft respect voor besluit
Faber heeft aan technisch manager Marcel Brands medegedeeld dat hij de ambitie heeft om na dit seizoen op eigen benen te staan als hoofdcoach bij een andere club. PSV heeft respect voor dit besluit. De club betreurt zijn vertrek, maar steunt Faber in zijn beslissing om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Ernest is toe aan deze stap”, aldus Marcel Brands. Als assistent werkte Faber achtereenvolgens onder Cocu, Advocaat en opnieuw Cocu. Vorig seizoen droeg hij korte tijd de eindverantwoordelijkheid toen Phillip Cocu om medische redenen tijdelijk afstand moest nemen.

Ernest Faber: “Bewuste keuze”
“Het gevoel dat ik toe ben aan een nieuwe stap is nu gekomen”, aldus Ernest Faber tegenover PSV TV. “Ik wil me verder ontwikkelen. Dat is een heel natuurlijk proces en ik ben toe aan deze stap. Destijds heb ik een bewuste keuze gemaakt om van hoofdcoach de assistent-rol te nemen, om samen met de club de schouders te zetten onder een nieuwe koers. Nu maak ik ook weer een bewuste keuze. Maar eerst blijft de volle aandacht op het huidige seizoen met PSV, waarin we iets heel moois kunnen neerzetten. Dat heeft hoogste prioriteit, daarna kijk ik waar mijn toekomst ligt.”

Ernest Faber kiest na dit seizoen voor een nieuwe uitdaging | © Pics United Ernest Faber kiest na dit seizoen voor een nieuwe uitdaging | © Pics United

Op PSV TV een interview met Ernest Faber

Bekijk ook

PSV Work Out | Single leg Deadlift

Video

Top 10 Goals | Katja Snoeijs

Video

Willems was even terug bij PSV

Video