Excuses voor Jeroen Zoet

Artikel
Excuses voor Jeroen Zoet

Hoofdcoach Mark van Bommel heeft doelman Jeroen Zoet excuses aangeboden voor de consternatie die ontstond rondom de wedstrijd tegen Willem II. De international werd gepasseerd als eerste keeper, maar door een fout in de onderlinge communicatie werd Zoet onbedoeld extra beschadigd. ‘Ik ben als hoofdcoach eindverantwoordelijk en mijn conclusie is dat we door onze handelswijze voor verkeerde beeldvorming hebben gezorgd’, aldus Van Bommel.

Pijnlijke communicatiefout 
“Wij hebben verzuimd om Jeroen op zaterdag te vertellen dat hij in Tilburg derde doelman zou zijn”, legt Van Bommel uit. “De reden voor die keuze om hem voor Willem II-uit geen reservedoelman te maken was simpel. Wij wilden voorkomen dat Jeroen bij een blessure of rode kaart voor Lars Unnerstall zou moeten invallen. Dat leek ons gezien het feit dat ik hem na al die jaren als eerste doelman gepasseerd heb geen goede situatie. Niet voor Jeroen, maar ook niet voor de ploeg. Door een pijnlijke communicatiefout kreeg Jeroen dit pas in Tilburg te horen en dat is niet goed te praten. Jeroen was terecht woedend, maar was toch zo professioneel om met Lars de warming up te doen. Tijdens de warming-up heb ik besloten dat het beter was om hem niet op de bank te zetten, om te voorkomen dat hij voortdurend in beeld gebracht zou worden. De intentie was om hem te beschermen, maar dat heeft achteraf verkeerd uitgepakt.”

Op en top professional 
Volgens Van Bommel is de conclusie helder. “We hebben niet goed gehandeld. Jeroen heeft ruim 250 wedstrijden voor PSV gekeept. Het is een op en top professional, die nu even in een mindere fase zit. Ten onrechte heeft hij gisteren verwijten gekregen. Wij hebben namelijk een fout gemaakt, hij heeft niets verkeerd gedaan. We hebben hier met Jeroen zondagavond en vandaag over gesproken. Hij heeft onze excuses geaccepteerd.”

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video