Ervaren André Ramalho versterkt PSV

Artikel
Ervaren André Ramalho versterkt PSV

PSV heeft André Ramalho Silva (29) gecontracteerd. De ervaren Braziliaanse verdediger komt per direct over van Red Bull Salzburg en heeft in het Philips Stadion een contract voor drie seizoenen ondertekend

Directe versterking
André Ramalho Silva, voetbalnaam: Ramalho, beëindigde afgelopen zondag het seizoen in Oostenrijk en vloog daarna naar Eindhoven voor de medische keuring bij PSV. Dinsdagavond zette hij zijn handtekening onder een contract dat loopt tot 2024. “Met André Ramalho halen we een  ervaren centrale verdediger naar PSV die bekend is met de voetbalfilosofie van Roger Schmidt en de kwaliteiten heeft om dat op het veld uit te voeren”, reageert Technisch Manager John de Jong. Daarnaast weet hij wat het is om voor de prijzen te moeten spelen én deze te winnen. We volgen de verrichtingen van André al vanaf het moment dat hij in Europa actief is en hadden nu een kans hem naar PSV te halen. Daar hebben we direct naar gehandeld.”

Schat aan ervaring
PSV haalt met Ramalho een speler met een schat aan ervaring binnen en een die als vice-aanvoerder afgelopen seizoen wederom kampioen van de Oostenrijkse Bundesliga werd. Ramalho won in Oostenrijk zes nationale titels en vier keer de beker. In zijn carrière werkte hij bij Red Bull Salzburg en Bayer Leverkussen samen met Hoofdcoach Roger Schmidt en hij kijkt ernaar uit om dit komend seizoen opnieuw te kunnen doen bij PSV. “Ik ben een speler die altijd alles geeft, speelt voor de prijzen en dat ook met PSV wil doen”, zegt de Braziliaan in een eerste reactie bij PSV.

21e Braziliaan
Ramalho is de 21e speler uit Brazilië die voor PSV uit gaat komen en zette deze zomer zijn zinnen op een overgang naar Eindhoven. “Het eerste contact met PSV dateert van vorig seizoen. Destijds kwam het nog niet tot een overstap. Ik ben erg blij dat het nu wel gelukt is. Ik ken de historie van PSV, de warme band met Brazilië en de goede naam die de PSV-supporters hebben. Ik kijk ernaar uit om hier in het Philips Stadion te gaan spelen en hoop net zo succesvol te zijn als meerdere landgenoten hier in het verleden waren”, aldus Ramalho.