Ernest Faber hoofd jeugdopleiding PSV

Artikel
Ernest Faber hoofd jeugdopleiding PSV

Ernest Faber (46) is het nieuwe hoofd jeugdopleiding van PSV. De opvolger van Pascal Jansen tekent een contract voor vijf seizoenen. “Een functie als deze is gebaat bij continuïteit, mijn trainersambities schuif ik voor deze klus graag op de lange baan”, reageert Faber.

Randvoorwaarden
Met een verleden als jeugdspeler, eerste elftalspeler, jeugdtrainer en assistent-trainer keert er met Faber een echte PSV'er terug op De Herdgang. “Dat is natuurlijk mooi, maar het gaat mij om de manier waarop ik de functie kan invullen”, legt Faber uit. “PSV zocht een hoofd jeugdopleiding die als ondersteunend coach voor alle jeugdtrainers kan dienen. Ik denk dat die rol mij goed ligt. Een jaar of acht geleden heb ik al interesse getoond in deze baan, maar destijds werd me duidelijk dat ik voornamelijk op kantoor zou moeten zitten. Dat is niets voor mij. Voor de randvoorwaarden heeft PSV nu een prima organisatie staan, ik kan me gaan richten op het voetbalgedeelte.”

Topkandidaat
PSV haalt met Faber de eerste keus binnen voor een cruciale functie. “Op het moment dat Pascal Jansen meldde dat hij weer trainer wilde worden, zijn we direct gestart met het profiel van diens opvolger. De naam van Ernest Faber stond meteen bovenaan onze lijst”, schetst algemeen directeur Toon Gerbrands de procedure. “We wisten alleen niet of hij zijn trainersloopbaan voor nu op wilde geven. In een eerste gesprek bleek vervolgens dat hij openstond voor deze baan. Ernest heeft zelf aangegeven dat hij zich voor een lange periode in deze rol aan PSV wilde verbinden, dat zegt alles over zijn commitment.”

Doorstroming
Het realiseren van een goede doorstroming van jeugdspelers naar de A-selectie is de belangrijkste taak voor het hjo van PSV. “Een geweldig proces”, zegt Faber. “Als trainer heb ik in de voorbije jaren bij diverse clubs veel jeugdspelers laten debuteren. Het klaarstomen van die jongens voor het echte werk vind ik één van de mooiste onderdelen van het vak. In de opleiding van een topclub ben je de hele dag met dat werk bezig. Daar kijk ik erg naar uit. Ik hoop op mijn eigen manier een mooie bijdrage te kunnen leveren.”

Bekijk ook

PSV Work Out | Walk Out

Video

Betere slaap, betere gezondheid

Video

PSV Work Out | Dead Bug

Video