Eran Zahavi tekent bij PSV

Artikel
Eran Zahavi tekent bij PSV

PSV en Eran Zahavi hebben een akkoord bereikt over een tweejarig contract. De 33-jarige Israëlische aanvaller komt transfervrij over van Guangzhou R&F. 'Eran is een echte goalgetter met een geweldig trackrecord en voegt ervaring aan onze jonge selectie toe', reageert Technisch Manager John de Jong.

Europa
De 54-voudig international (twintig treffers) van Israël was in de voorbije vier jaar actief in China. “Ik heb een geweldige tijd gehad in China, maar ik wil nog één keer in Europa laten zien wat ik kan”, vertelt Zahavi. “PSV is voor mij een geweldige kans. Spelen om de prijzen en aanvallend voetbal. Er ligt hier een mooie uitdaging en ik kijk er naar uit om in Nederland te spelen.”

Brede selectie noodzaak
PSV verhuurde eerder deze transferwindow Ritsu Doan en Sam Lammers heeft van de clubleiding de ruimte gekregen om zijn transfer naar Atalanta Bergamo af te ronden. De Jong: “Wij hebben een aantal hele goede, maar ook nog steeds erg jonge aanvallers. We staan aan de vooravond van hopelijk een heel druk seizoen, met veel internationale wedstrijden. Een brede selectie met meerdere opties zijn absoluut noodzakelijk om onze doelstellingen te bereiken.”

Vijfmaal topscorer
Zahavi speelde in zijn clubloopbaan tot heden 427 wedstrijden waarin in 260 keer scoorde. Hij werd drie keer topscorer van Israël en twee keer van China. Zowel China (1 x) als Israël (2 x) riep Zahavi uit tot voetballer van het jaar. In Israël werd hij met Maccabi Tel Aviv en Hapoel Tel Aviv landskampioen en bekerwinnaar.

PSV hoopt in de komende dagen alle benodigde formaliteiten af te ronden, zodat Zahavi zo snel mogelijk bij de wedstrijdselectie kan aansluiten.

Bekijk ook