Eerste profcontract voor Fedde Leysen

Artikel
Eerste profcontract voor Fedde Leysen

PSV heeft de ontwikkeling van Fedde Leysen beloond met een eerste profcontract. De 16-jarige verdediger zette in het Philips Stadion zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen.

België
Fedde Leysen is een linksbenige centrale verdediger van Belgische afkomst en sinds afgelopen seizoen spelend in de jeugdopleiding van PSV. Hiervoor speelde de jeugdinternational van België onder 17 in de jeugd van OH Leuven. Bij PSV kwam hij sinds afgelopen zomer uit voor het onder 17-team. Komend jaar maakt hij de overstap naar PSV onder 18, waar hij onder Ruud van Nistelrooy zal gaan werken.

Campus  
De verdediger ontving tijdens het officiële tekenmoment in het stadion een shirt, aangeboden door Hoofd Jeugdopleiding Ernest Faber. De contractondertekeningen van jeugdspelers zouden vanaf dit seizoen in de regel plaats gaan vinden op de Campus van PSV, maar worden door de huidige omstandigheden verplaatst naar het Philips Stadion. Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn er per speler twee dierbaren welkom tijdens de officiële ondertekening. Benieuwd wie Leysen is? Kijk hieronder de video.

Bekijk ook