Eerste contract voor jeugdspeler Ihattaren

Artikel
Eerste contract voor jeugdspeler Ihattaren

Mohammed Amine Ihattaren heeft woensdagmiddag zijn handtekening gezet onder zijn eerste PSV-contract. De 16-jarige aanvallend ingestelde middenvelder van PSV onder 17 en Oranje onder 17 tekende in het Philips Stadion een verbintenis voor drie seizoenen.

Van jongs af aan PSV    
Mohammed Amine Ihattaren, van 12 februari 2002, speelt al sinds de jongste leeftijdsklasse (in seizoen 2010-2011, de F-jeugd) bij PSV. De Nederlandse jeugdinternational met Marokkaanse roots werd geboren in Utrecht en doorliep op De Herdgang vanaf de D1 in 2013-2014 alle hogere jeugdelftallen van de club. Sinds dit seizoen maakt hij onderdeel uit van PSV onder 17, het team van trainer Kristof Aelbrecht die net als hoofd jeugdopleiding Pascal Jansen, zijn familie en wedstrijdsecretaris van de PSV Jeugdopleiding Cees van Merode op verzoek van Ihattaren bij de ondertekening aanwezig waren.

‘Bijzonder’ 
“Het is heel bijzonder om dit moment met al deze mensen mee te maken”, sprak Ihattaren nadat hij van technisch manager Marcel Brands een shirt met rugnummer 10 overhandigd had gekregen. “Zij hebben me allemaal geholpen om tot hier te komen. Meneer van Merode kent me al sinds mijn begin bij PSV. Hij heeft me altijd gepusht. Ik wilde heel graag dat hij hier bij was. En thuis ging het al tijden over dit moment.”

Debuut als Afellay      
Ihattaren is de jongste speler die momenteel deel uitmaakt van de Oranje O17-selectie. Eerder dit seizoen liet trainer Mark van Bommel de middenvelder al debuteren in PSV onder 19. “Ik wil een grote naam worden voor PSV en alle supporters. Dat is mijn droom. Sinds de F-jes heb ik hard voor dit contract gewerkt. Als ik dat blijf doen weet ik zeker dat de kans hier komt”, zei hij wijzend naar het veld waar PSV zaterdag tegen NAC Breda speelt. “Een debuut als Afellay, daar ga ik voor.”