Eenvoudige zege PSV in Nijmegen: 0-3

3 min

PSV heeft in de Eredivisie zijn zevende zege op rij geboekt. In Nijmegen won de ploeg van Phillip Cocu met overtuigend spel met 0-3 van N.E.C. en daardoor blijft het met één punt voorsprong op Ajax lijstaanvoerder. PSV scoorde bovendien voor de vijftigste maal op rij in de Nederlandse competitie. Een record in het betaald voetbal.

Willems bedient De Jong
Na een sterk begin van N.E.C., dat vooral loerde op de counter en daarmee in de eerste minuten ook dreigend oogde, pakte PSV al snel het initiatief in de wedstrijd. De ploeg van Cocu eiste het balbezit op en kon doordat de thuisploeg zich terugtrok op eigen helft, controleren op de helft van de Nijmegenaren. Ondanks dat de ruimtes daar klein waren, vond PSV vaak de vrije middenvelder. Bij de 0-1 was één van die middenvelders betrokken. Met een uitstekende tackle veroverde Pröpper in de 17e minuut de bal, waarna hij die bij Willems bezorgde. De back liet op zijn beurt zien dat hij het geven van voorzetten nog niet was verleerd. Met een heerlijke trap bediende de koning van de assist van vorig jaar De Jong, die de bal via een stuit achter doelman Jones knikte: 0-1. Goed keeperswerk van Zoet zorgde er vervolgens voor dat PSV met die voorsprong kon rusten.

Jorrit Hendrix moest de wedstrijd al snel staken na een charge van Marcel Ritzmaier | © Pics United Jorrit Hendrix moest de wedstrijd al snel staken na een charge van Marcel Ritzmaier | © Pics United

Locadia en Van Ginkel beslissend
In de eerste fase na rust vergat PSV de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. Evenals in de eerste helft vond de ploeg makkelijk de vrije man op het middenveld en daardoor kwam het tot kansen. Onder meer via Locadia en Narsingh. Laatstgenoemde kreeg met een schot van dichtbij de beste mogelijkheid, maar hij vond slechts Jones. Na driekwart moest de doelman toch opnieuw capituleren. De Jong verlengde een hoekschop van Willems met het hoofd tot bij Locadia, die op zijn beurt van dichtbij de 0-2 binnen kopte. Een kwartier voor tijd besliste Van Ginkel de wedstrijd definitief. De middenvelder was het eindstation van een combinatie tussen meerdere PSV’ers en kon simpel de 0-3 achter Jones schuiven. Met nog elf wedstrijden in de Eredivisie op het programma is PSV met 56 punten koploper. Ajax, dat zondag met 1-2 bij FC Groningen won heeft 55 punten. Het gat met nummer drie Heracles Almelo is inmiddels opgelopen tot zestien punten.

Jürgen Locadia bracht PSV met de 0-2 in veilige haven | © Pics United Jürgen Locadia bracht PSV met de 0-2 in veilige haven | © Pics United