Een prijs winnen geeft direct een goed gevoel

Artikel
Een prijs winnen geeft direct een goed gevoel

Mark van Bommel kan bij zijn officiële debuut als hoofdcoach van PSV direct in de prijzen vallen. Als PSV zaterdag wint van Feyenoord legt het beslag op de twaalfde Johan Cruijff Schaal in de clubhistorie. “Je speelt één wedstrijd om een prijs. Hoe makkelijk kan het zijn?”

Winnen   
Daarmee hintte Van Bommel in Zeist, waar hij vooruitblikte op het duel om de Johan Cruijff Schaal, op uitspraken die hij al eerder deed in de voorbereiding, namelijk: dat het onder zijn leiding vooral om winnen draait. “Ik vind deze wedstrijd niet belangrijker dan een duel in de competitie”, begon Van Bommel. “Wat voor wedstrijd je ook speelt, je moet winnen. Maar natuurlijk, een prijs winnen door maar één wedstrijd te spelen. Hoe makkelijk kan het zijn?”

Aanvoerder  
De hoofdcoach bevestigde op de persconferentie dat Luuk de Jong, die zelf ook achter de desk zat, dit seizoen de aanvoerdersband van PSV draagt. “Intern is dat al een poosje duidelijk”, aldus Van Bommel. De Jong speelde in zijn carrière viermaal om de Johan Cruijff Schaal en stond na afloop even zo  vaak met de schaal in zijn handen. Als het aan de aanvaller van PSV ligt, is dat zaterdag niet anders. “Het leeft toch wel heel erg binnen de ploeg”, sprak De Jong. “Een prijs pakken kan direct een goed gevoel geven voor de rest van het seizoen.”

De Jong met de aanvoerdersband, eerder deze voorbereiding De Jong met de aanvoerdersband, eerder deze voorbereiding

Werkwijze 
Daarmee zou PSV het goede gevoel van de voorbereiding, waarin de ploeg onder meer won van Galatasaray en Valencia doortrekken. De werkwijze die Van Bommel er in die voorbereiding op na hield, beviel De Jong uitstekend. “Onder de nieuwe trainer is het wat anders. Van Bommel zit er wat korter op maar de trainingen zijn leuk. Het draait bij hem eigenlijk altijd om winnen en daar houd ik eerlijk gezegd wel van, die felheid. Ik denk dat je in de wedstrijden die we in de voorbereiding hebben gespeeld kunt terugzien wat we met PSV willen.”

Progressie  
Van Bommel beaamde dat, al wilde hij niet spreken van een ultieme test voor aanvang van het eredivisieseizoen. “Als je een test doorstaat betekent het dat je geslaagd of klaar bent en dat is zeker niet zo als we zouden winnen. We zijn een aantal weken geleden begonnen en willen naar een punt toe waar we op dit moment nog niet zijn. Je ziet wel dat de jongens progressie boeken. Ik zie dingen terug die ik wil zien.”

PSV - Feyenoord begint zaterdag om 18.00 uur in het Philips Stadion en is live te volgen op het open kanaal van FOX, via de website van PSV en via de bekende social mediakanalen.