Duel met PAOK heeft PSV geen nieuwe blessures opgeleverd

Artikel
Duel met PAOK heeft PSV geen nieuwe blessures opgeleverd

Een kleine twaalf uur na de knappe 3-2 overwinning blikte Roger Schmidt alweer vooruit op PSV’s volgende duel. Zondagavond om 20.00 uur wacht Sparta Rotterdam.

Fitheid
De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op voor PSV. Tijd om te herstellen is er amper, maar dat betekent zeker niet dat PSV niet klaar is voor de wedstrijd tegen de Rotterdammers. “Ik heb niet het idee dat het voor ons moeilijk is om weer om te schakelen naar Eredivisie-voetbal”, aldus Schmidt. “We zijn juist blij dat we veel wedstrijden mogen spelen. We focussen ons vandaag op het herstel. Ik ben blij om te zien dat we gisteren geen blessures hebben opgelopen.”

Ihattaren
Dat betekent dat PSV zondag alleen niet kan beschikken over de bekende namen. Onder hen Mohamed Ihatteren. Hoewel Schmidt donderdag voorafgaand aan het duel met PAOK uitleg gaf over zijn afwezigheid deze week, werd er op de persconferentie veel naar zijn situatie gevraagd. “Dat snap ik”, zei Schmidt. “De schijnwerpers zijn op hem gericht en dat is terecht, want Mo is een ontzettend goede voetballer.” Vervolgens herhaalde Schmidt wat hij donderdag al aangaf. “Na de wedstrijd tegen FC Twente kwam hij naar me toe en vertelde hij dat hij uitgeput was. Wij hebben vervolgens besloten om hem tijd te geven fitter te worden. Tijdens de interlandperiode is Ihattaren er tien dagen uit geweest wegens ziekte. Daar ondervindt hij nog altijd hinder van.”

Mentaal sterk
Op De Herdgang stond Schmidt ook nog even stil bij de zege op PAOK. Waar was hij het meest tevreden over? “Dat we ondanks een 2-0 achterstand zijn blijven geloven in onze kansen. Mentaal is het elftal zeer sterk. Natuurlijk heb ik zaken gezien die beter kunnen. De restverdediging bijvoorbeeld. Daar zullen we veel arbeid in moeten stoppen.”

Mannelijk voetbal
Tot slot tegenstander Sparta Rotterdam. Een ploeg waar rekening mee gehouden moet worden weet Schmidt. Zeker gezien de 6-0 overwinning van een week geleden op ADO Den Haag. “Niet alleen die zege, maar ook de gelijke spelen tegen AZ en Feyenoord geven aan dat het een team is met kwaliteiten”, aldus de Duitser. “We moeten ons voorbereiden op een fysieke strijd, want het is een team dat graag mannelijk voetbal speelt.”