Doelman Mvogo naar PSV

Artikel
Doelman Mvogo naar PSV

PSV heeft doelman Yvon Mvogo voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig. De 26-jarige Zwitser heeft de medische keuring goed doorstaan en traint vanochtend voor het eerst met de groep van trainer Roger Schmidt. "Mvogo is een veelzijdige doelman die direct de concurrentie aan kan", zegt Technisch Manager John de Jong van PSV.

RB Leipzig
Mvogo signeerde afgelopen weekend een nieuw contract bij RB Leipzig. De Jong: “Dat was een voorwaarde voor hen om met een vertrek in te stemmen en het zorgde voor een aantrekkelijke constructie voor ons. Ze hebben meegedacht en daar zijn we erg blij mee.”

Doelmannen
Met Zoet, Unnerstall, Jurjus en de nieuweling Mvogo heeft PSV nu vier doelmannen voor de A-selectie. “Voor Jurjus is concrete belangstelling en met Zoet hebben we eerder al afspraken gemaakt over zijn toekomst”, licht De Jong toe. “Hij heeft bij ons aangegeven dat hij openstaat voor een buitenlands avontuur en daar hebben we respect voor. Jeroen heeft namelijk een flinke staat van dienst, hij was basisspeler in drie kampioensploegen. Wij moeten echter wel verzekerd blijven van meerdere goede doelmannen. We hebben Robbin Ruiter aan Willem II verkocht en door de komst van Mvogo zijn we nog steeds voorbereid op eventuele mutaties in het keepersbestand.”

'Voel vertrouwen'
De Zwitserse doelman zelf kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur in Eindhoven. “Ik hoop bij PSV te kunnen tonen dat ik er klaar voor ben om bij een topclub eerste keeper te worden. Alle betrokken partijen hebben bewust voor een verhuur van twee seizoenen gekozen. Dat geeft rust, maar het geeft tevens aan dat ze het bij PSV in me zien zitten. Het is aan mij om dit vertrouwen waar te maken.”