Doelman Müller naar PSV

Artikel
Doelman Müller naar PSV

PSV heeft doelman Vincent Müller overgenomen van Würzburger Kickers. De twintigjarige goalie sluit per direct aan bij de A-selectie van trainer Roger Schmidt. ‘Vincent is een talentvolle jonge keeper die we de ruimte gaan geven om zich te ontwikkelen’, aldus Technisch Manager John de Jong.

Keepers A-selectie
Met de komst van de jonge Duitser is het keepersbestand voor de A-selectie compleet. De Jong: “Met Mvogo en Unnerstall hebben we twee goede ervaren keepers. Müller en Maxime Delanghe zijn jongens voor de toekomst”, vervolgt De Jong. “Met maatwerk, afhankelijk van het programma van de A-selectie en Jong PSV, zullen we hen stap voor stap begeleiden.”

Keulen
Müller, geboren in Keulen, doorliep de jeugdopleiding van 1 FC Köln en stapte in de zomer van 2019 over naar Würzburger Kickers. Met die club promoveerde de doelman afgelopen seizoen naar de Tweede Bundesliga. De stap naar PSV noemt Müller een hoogtepunt in zijn carrière. "PSV is een geweldig grote club, die internationaal hoog aangeschreven staat", zegt de doelman. "Het is voor mij een eer dat ik op jonge leeftijd het vertrouwen en de kans krijg om mezelf te ontwikkelen. Ik zal er alles aan doen dat vertrouwen terug te betalen aan de club."

Bekijk ook