Dirk Abels tekent contract tot 2018

Artikel
Dirk Abels tekent contract tot 2018

Jeugdspeler Dirk Abels (18) heeft dinsdagmiddag in het Philips Stadion zijn handtekening gezet onder een tweejarig profcontract, in het bijzijn van zijn ouders en technisch manager Marcel Brands. Abels, geboren op 13 juni 1997, speelt al sinds het seizoen 2009-2010 bij PSV. Afgelopen seizoen kwam hij uit in PSV O19, volgend seizoen sluit de vleugelverdediger aan bij Jong PSV.

Debuut Betaald Voetbal
Dirk Abels heeft zijn debuut in het Betaald Voetbal al gemaakt. De rechtsback startte in het seizoen 2014-2015 in de Jupiler League in de basiself tegen Achilles ’29. De afgelopen twee seizoenen speelde hij vijf wedstrijden in het beloftenteam van PSV. Met PSV O19 speelde de verdediger dit seizoen tot de laatste dag om het landskampioenschap en bereikte hij de Round of 16 in de UEFA Youth League. Abels speelde alle wedstrijden in het internationale toernooi.  

‘Een mooi gevoel’
Tegenover PSV TV vertelde Abels blij te zijn met zijn eerste profcontract: ‘Een mooi gevoel, het geeft vertrouwen. Hopelijk volgt er snel meer.’ Abels zijn ambitie ligt in het Philips Stadion: ‘Ik hoop dat ik hier in het stadion eindig en dat ik voor dit publiek mag spelen met mooie resultaten.’ De positie waar Abels zich op gaat richten is rechtsback. ‘De positie waar ik het meest heb gespeeld en het best uit de voeten kan’, aldus Abels.