Denzel Dumfries maakt transfer naar Inter

Denzel Dumfries maakt transfer naar Inter
2 min

Denzel Dumfries vertrekt bij PSV. De 25-jarige vleugelverdediger zet zijn carrière voort bij FC Internazionale Milano in de Serie A. ‘Een mooie stap voor Denzel’, reageert Directeur Voetbalzaken John de Jong.

Ruimte  
Een vertrek van Dumfries hing al een tijdje in de lucht. De international van Oranje kreeg na het Europees Kampioenschap van PSV de ruimte om met geïnteresseerde clubs te spreken over een overstap. “We hebben daar aan het eind van het seizoen samen heldere afspraken over gemaakt”, licht De Jong toe. “Denzel heeft zich de afgelopen jaren uitstekend ontwikkeld bij PSV en zich naar de club toe altijd professioneel en loyaal opgesteld. Dat verdient waardering”, aldus De Jong.

Van international tot aanvoerder
Denzel Dumfries heeft zich bij PSV razendsnel ontwikkeld tot international van het Nederlands elftal en uiteindelijk aanvoerder. Sinds zijn komst van sc Heerenveen naar PSV was hij onberispelijk basisspeler. In 2018 maakte Dumfries zijn debuut en in een mindere fase bij PSV, toonde de onverzettelijke vleugelverdediger zich een sterke aanvoerder. In 2019 kreeg hij officieel de band om zijn arm en behield deze onder leiding van Hoofdcoach Roger Schmidt. Dumfries speelde in totaal 126 wedstrijden voor PSV, maakte daarin 16 doelpunten en gaf 20 keer de eindpass.

Alle goeds
De Jong vervolgt: “We waren op de hoogte van zijn wens om deze zomer de stap naar het buitenland te maken en vinden ook dat hij dat verdiend heeft. Denzel heeft zich altijd voor meer dan honderd procent voor PSV ingezet, is hier aanvoerder, international en uitblinker in Oranje geworden. Daar zijn wij trots op. We wensen Denzel alle goeds.”

'Ik blijf jullie altijd volgen'
“Ik wil jullie van harte bedanken voor de drie jaar die ik hier heb mogen spelen. Het was fantastisch om jullie steun te voelen, op en naast het veld. Ik zal jullie altijd blijven volgen, blijf zo doorgaan. Hartelijk bedankt, namens mij”