Demarrage

Demarrage
5 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl selecteert de belangrijkste berichten.

Demarrage
PSV vernedert FC Utrecht, ziet Feyenoord én Ajax een gevoelige thuisnederlaag lijden en staat na een sprint alleen aan kop. Dat staat te lezen op de voorkant van het sportkatern van het Eindhovens Dagblad. In de ochtendkrant uiteraard veel aandacht voor de zevenklapper van PSV. De Eindhovenaren beleefden een ongekende oplevering, in een weekend dat geen weldenkend mens vooraf had kunnen voorspellen. PSV vernederde FC Utrecht (1-7), zag alle directe concurrenten voor de landstitel ook nog eens verliezen en is na een overtuigende demarrage alleen koploper.

PSV wervelt met Locadia als dirigent
De zomerzon in het Eindhovense feestje was Jürgen Locadia, die voor het eerst in zijn leven vier keer kon afdrukken in een officieel profduel. “Jullie maken het wat groter dan het voor mij voelt”, verontschuldigde hij zich na afloop bijna voor alle aandacht die hij kreeg vanuit de media. “Dit is wat ik wil, en meer. Van de trainer mocht ik na de eerste goals wat meer lachen, maar ik wilde meer. We hadden er bijna een conflictje over”, verklaarde Locadia. Cocu kon er de humor wel van inzien. “Het zegt iets over zijn gedrevenheid, maar soms mag je ook van het moment genieten.” Lees het volledige artikel van het Eindhovens Dagblad via Blendle.


Bergwijn is geen Maradona, maar wel érg handig

Zijn dribbel en afronding deden Maradonaësk aan. “Maar met hem mag je me niet vergelijken”, zei Bergwijn na afloop bescheiden tegen over het ED. “In de kleedkamer ben ik meteen dat doelpunt terug gaan kijken. Mijn telefoon is niet meer uit mijn handen geweest. Nogal wat reacties gekregen ook, mijn mobieltje loopt helemaal vol”, grijnsde Bergwijn. “Het was een doelpunt op gevoel. Ik passeerde drie, vier man en speelde de keeper uit. Maar je mag mijn actie niet vergelijken met die goal van Maradona hoor.”

PSV profiteert van Locadia's honger
Het nieuwe PSV tikte laatst de bodem aan in Heerenveen (2-0-verlies). Met de 7-1-zege in Utrecht is er nu voor het eerst gepiekt, lezen we in het Algemeen Dagblad. “Ik ga absoluut nog niks zeggen over kampioenskansen. Daar is het nog veel te vroeg voor. Maar het is duidelijk dat er veel rek in ons team zit.'' Prettig voor Cocu was ook dat na de 3-1 van Locadia alle spelers samenklonterden bij de dug-out om de treffer te vieren met de reserves. Cocu: “Dat soort signalen zegt mij iets. Een nieuw elftal staat er nooit meteen. Dat kan ook niet. Daar zijn momenten in een seizoen voor nodig. De mispeer in Heerenveen was zo'n moment in het proces. Een wedstrijd die je met 7-1 wint, is dat ook.'' Lees het volledige artikel via Blendle.

Scoren, scoren, scoren
Natuurlijk was Locadia zo blij als een kind, laat De Telegraaf optekenen. De als beloning meegekregen bal liet hij in de catacomben van de Galgenwaard niet meer los. Zijn medespelers mochten er nog wel hun handtekening op zetten. Zelfs Phillip Cocu had op het veld gezegd dat ik wel wat meer mocht lachen. Genieten van het moment. “Maar ik zei: ik wil meer goals maken. Scoren, scoren, scoren”, aldus Locadia die zijn glimlach na de ongekende overwinning in Utrecht wel tevoorschijn toverde. Lees het volledige artikel via Blendle.

Cocu plukt vruchten van sterk staaltje zelfkennis
Het aanpassen aan de tegenstander is in Nederland een ‘smerige’ term, erkende Phillip Cocu na de 7-1 zege bij FC Utrecht. Terwijl veel (succesvolle) ploegen in het buitenland niet anders doen, om er zelf beter van te worden. Met Derrick Luckassen als slot op de deur op het middenveld, het extra verdedigende werk van nummer ‘10’ Gastón Pereiro en de na rust verder doorgeschoven rechtsback Santiago Arias slaagde het tactische plan van Cocu in Utrecht uiteindelijk met vlag en wimpel. ”Gastón speelde een belangrijke rol in ons plannetje. In de omschakeling speelden we het heel goed uit”, aldus Cocu tegenover De Telegraaf.

https://twitter.com/VI_nl/status/912230356488720384


Leemans kijkt uit naar PSV

Clint Leemans was gisteren andermaal belangrijk voor VVV-Venlo, de oud-PSV’er scoorde op prachtige wijze de gelijkmaker tegen PEC. Komend weekend staat voor VVV de uitwedstrijd tegen Excelsior op het programma en daarna komt PSV op bezoek. Leemans speelde twaalf jaar bij de Eindhovense club voordat hij in de zomer van 2016 naar Venlo vertrok. “Dat was de eerste wedstrijd waar ik naar keek toen het competitieprogramma bekend werd gemaakt. PSV zit in mijn hart. Ik ben nog altijd supporter van de club, maar een speler van VVV.”

Vanavond Jong PSV - N.E.C. (20.00 uur)
Jong PSV speelt vanavond in het Philips Stadion de competitiewedstrijd tegen N.E.C. Voor deze wedstrijd bedraagt de toegangsprij € 5,-. Online verkrijgbaar via PSV.nl/tickets of vanavond te koop bij ingang 11 van het Philips Stadion.