Definitief | PSV verlengt met en verhuurt Romero

Definitief | PSV verlengt met en verhuurt Romero
2 min
PSV1

Maxi Romero keert terug naar zijn vaderland. De Argentijnse spits verlengde eerder deze week zijn contract tot en met 30 juni 2024 en speelt komend seizoen op huurbasis voor Racing Club.

PSV’er sinds 2018
PSV neemt Maxi Romero in de winter van 2018 over van Vélez Sarsfield. De talentvolle spits begint bij Jong PSV. Hij kent al snel grote fysieke tegenslag, waardoor een doorbraak in het eerste elftal niet van de grond komt. Vaak als hij op het punt van een serie wedstrijden staat, slaat het noodlot toe. Hij viert wel. Thuis tegen FC Emmen bijvoorbeeld in 2020 als hij PSV in de laatste minuut de zege bezorgt. Ook de titel in 2018 en de KNVB Beker in 2022 staan op zijn erelijst.

El Tigre
Als El Tigre fit is, toont hij zijn talent echt wel. In december 2021 geeft hij de misschien wel meest spectaculaire assist van het seizoen door als een volleerd meester in de vechtsport een bal vanaf de achterlijn voor te trekken. Uiteindelijk speelt hij door blessureleed in totaal 235 minuten voor PSV. De 23-jarige Romero voetbalt in het seizoen 2019-2020 ook op huurbasis in Argentinië. Voor Vélez Sarsfield maakt hij zeven treffers in 22 wedstrijden.