Definitief | PSV verkoopt Doan aan SC Freiburg

Artikel
Definitief | PSV verkoopt Doan aan SC Freiburg

Ritsu Doan vertrekt bij PSV. De Japanse aanvaller is verkocht aan SC Freiburg. De nummer zes van de Bundesliga heeft Doan voor meerdere jaren vastgelegd.

PSV’er sinds 2019
Ritsu Doan zet in augustus van het jaar 2019 zijn handtekening onder een vijfjarig PSV-contract. Op 14 september speelt de Japanner zijn eerste wedstrijd. In diezelfde maand is Doan voor het eerst trefzeker. Tegen PEC Zwolle schrijft hij zijn naam als doelpuntenmaker in de geschiedenisboeken van PSV.

Gegroeid
Uitgroeien tot een onbetwiste basisspeler lukt hem in het eerste seizoen niet en omdat hij op de Olympische Spelen in eigen land in 2021 wil schitteren, vertrekt hij in de zomer van 2020 naar de Bundesliga. Bij Arminia Bielefeld speelt Doan zich in de kijker. Hij speelt 34 duels en scoort 5 keer. Er is interesse in de aanvaller, maar een zomer later keert hij toch terug bij PSV. In Eindhoven groeit Doan uit tot een zeer waardevol selectielid.

Prijzen
In 2021-2022 staat hij steeds vaker aan de aftrap van een PSV-wedstrijd. Zijn tactische discipline, agressiviteit en technische vaardigheid zijn gemaakt voor het spel dat Roger Schmidt zo graag speelt. Het leidt tot 39 wedstrijden (alle competities bij elkaar opgeteld) en 11 doelpunten. Doan heeft een groot aandeel in de winst van de KNVB Beker en schrijft ook de Johan Cruijff Schaal op zijn palmares. De 21-voudig international van Japan neemt met twee prijzen afscheid van PSV. Hij vervolgt zijn carrière in één van de sterkste competities ter wereld.