Definitief | Mario Götze keert terug naar Bundesliga

Artikel
Definitief | Mario Götze keert terug naar Bundesliga

Mario Götze vertrekt bij PSV. De 30-jarige Duitser heeft een contract getekend bij Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt.

PSV’er sinds 2020
Groot is de opwinding als er op de laatste dag van de verlengde zomerse transferperiode van 2020 een auto met Duits kenteken bij het Philips Stadion gezien wordt. Komt wereldkampioen Mario Götze naar PSV? Al snel is duidelijk dat het antwoord op die vraag ‘ja’ is. Götze tekent voor twee seizoenen in Eindhoven en verlengt in de zomer van 2021 zijn contract zelfs tot 2024. Hij wil het plezier in het voetbal hervinden en denkt dat bij PSV te kunnen. Maar vooral wil hij prijzen winnen in Eindhoven.

Stijl
Zijn speelstijl is in de eindfase minder dwingend dan aan het begin van zijn carrière, maar als ‘lopende spelbepaler’ zet hij veel wedstrijden naar zijn hand. In topwedstrijden blinkt Götze vrijwel zonder uitzondering uit. Met zijn balbehandeling, loopvermogen en spelinzicht als wapens is hij één van de spelers die PSV heel dicht bij de landstitel laat komen. In de bekerfinale en strijd om de ‘supercup’ blinkt Götze uit. Mede dankzij zijn vernuft wint PSV beide finales. En zo neemt Götze met twee prijzen op zak, 77 wedstrijden, 18 doelpunten en 18 assists in twee seizoenen tijd, afscheid van PSV.