Definitief | Luuk de Jong tekent tot 2025 bij PSV

Artikel
Definitief | Luuk de Jong tekent tot 2025 bij PSV

Luuk de Jong (31) keert definitief terug bij PSV. Zaterdagmiddag zet de 38-voudig international zijn handtekening onder een contract tot medio 2025 en begint hij aan zijn zesde seizoen als speler van PSV. De Jong komt over van Sevilla, waar hij sinds de zomer van 2019 onder contract stond. Vorig seizoen speelde de aanvaller op huurbasis voor FC Barcelona.

Ervaring, leiderschap en doelpunten  
Al vroeg in deze transferwindow sprak John de Jong uit dat hij de viervoudig landskampioen graag terug naar Eindhoven wilde halen. De Directeur Voetbalzaken vertelt dat hij er veel moeite in heeft gestoken om de komst van de spits te realiseren voor de start van het trainingskamp van PSV: “Daar waren stevige onderhandelingen met Sevilla voor nodig en vrijdagavond ontstond er gelukkig een doorbraak. Ook vorig seizoen hebben we een poging gewaagd om Luuk terug naar PSV te halen. Ik ben blij dat het nu wel gelukt is. Luuk brengt ons ervaring, leiderschap en doelpunten en kan maandag al mee naar Duitsland om zich met de selectie voor te bereiden.”

Meer over de komst van Luuk
Luuk de Jong werd vrijdag medisch gekeurd door PSV, nadat de onderhandelingen met zijn club Sevilla in een stroomversnelling waren geraakt. Zaterdagochtend volgde een mediamoment voor eigen camera’s en zijn handtekening onder het PSV-contract. Luuk reageert uitgebreid op zijn terugkeer in dit artikel. Je vindt allerlei video’s van zijn komst, waaronder de Inside, op YouTube en veel andere social mediakanalen van PSV.  

Bekijk ook