Definitief | Delanghe maakt overstap naar Lierse SK

Artikel
Definitief | Delanghe maakt overstap naar Lierse SK

Maxime Delanghe vertrekt bij PSV. De Belgische doelman is verkocht aan Lierse SK. Een ploeg uitkomend op het tweede niveau van België.

PSV’er sinds 2017
Maxime Delanghe komt in de zomer van 2017 over van de jeugdopleiding van Anderlecht. De destijds 16-jarige keeper stroomt in bij PSV O17 en wordt direct in zijn eerste seizoen Landskampioen. Een ander hoogtepunt in de PSV Academy iss de Otten Cup van 2019. Delanghe blinkt uit en behaalt met PSV O19, toen nog onder leiding van onze huidge Hoofdcoach Ruud van Nistelrooij, de finale. Ook wordt hij uitroepen tot Doelman van het toernooi. PSV O19 draait dat seizoen uitstekend, maar wordt, net als alle andere voetbalcompetities, onderbroken door de coronapandemie.

Betaald voetbal
Bij de hervatting van het voetbal sluit Maxime aan bij de A-selectie onder leiding van Roger Schmidt. Ook maakt hij zijn debuut in het betaald voetbal bij Jong PSV. In totaal komt de Belg tot 33 optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Tot een officieel debuut in PSV 1 komt het niet. Wel maakt Delanghe deel uit van de selectie die vorig seizoen twee prijzen pakt. Maxime vervolgt zijn carrière in het Belgisch betaald voetbal.

Bekijk ook