Definitief | Carlos Vinícius vervolgt carrière in Premier League

Definitief | Carlos Vinícius vervolgt carrière in Premier League
2 min
PSV1

PSV neemt afscheid van Carlos Vinícius. De 27-jarige Brazilaanse aanvaller vertrekt naar Engeland waar hij gaat spelen bij Fulham. Vinícius had nog een (huur)contract voor één seizoen in Eindhoven.

PSV’er sinds 2021
PSV versterkt zich op de laatste dag van de zomers transferperiode in 2021 met Carlos Vinícius. Een fysiek sterke spits die in zijn carrière bewijst doelpunten te kunnen maken. Vinícius (Rio de Janeiro, 25 maart 1995) wordt in Brazilië opgeleid door Santos FC, de club waar voormalig PSV-verdediger Alex ook speelde. Na periodes bij Palmeiras, AA Caldense en Anápolis-GO vertrekt de aanvaller naar Portugal. Bij Real SC, een club uit de tweede competitie van Portugal, wordt hij clubtopscorer en dat wordt hij later in zijn loopbaan ook bij Rio Ave SC en Benfica.

Forceren
Bij PSV, dat hem aanvankelijk voor twee seizoenen zou huren van Benfica, komt hij uiteindelijk tot 38 wedstrijden in alle competities. Vaak speelt de Braziliaan als invaller om een resultaat te forceren. Het lukt geregeld en 7 keer is Vinícius beslissend als doelpuntenmaker en 7 keer geeft hij ook een assist. Nadat hij herstelt van een blessure speelt hij nog twee duels voor PSV. Daarin scoort hij niet. Eerder speelde Vinícius ook voor Napoli, AS Monaco en Tottenham Hotspur.