De tegenstander: N.E.C.

De tegenstander: N.E.C.
2 min

Een recordjaar in de Jupiler League en een meer dan prima seizoenstart in de Eredivisie. In Nijmegen zie je enkel nog lachende gezichten, want N.E.C. zit na het rampseizoen 2013-2014 weer in de lift. De ploeg werd vorig seizoen onder leiding van huidig assistent-trainer Ruud Brood van PSV kampioen met liefst 101 punten en heeft nu al een serieuze voorsprong op de degradatieplaatsen opgebouwd.

Rood-wit karakter
Die lachende gezichten zijn voor PSV in veel gevallen nog behoorlijk bekend ook. Met spelers Rens van Eijden, Mohamed Rayhi en PSV-huurling Marcel Ritzmaier heeft de selectie van N.E.C. een behoorlijk rood-wit karakter. Ook de trainer is allesbehalve een onbekende. Ernest Faber beleefde als speler én assistent-trainer veel successen bij PSV, met het kampioenschap van vorig jaar als meest recente prijs. In het voorjaar van 2014, tijdens de noodzakelijke absentie van Phillip Cocu, zat Ernest Faber vijf wedstrijden als hoofdverantwoordelijke op de bank. Op 18 oktober 2014 zat hij op de bank toen Cocu geschorst was. In de zes duels onder Faber won PSV drie keer en werd drie keer verloren.

Talent Joey Sleegers krijgt de kans
Een andere speler met een verleden in Eindhoven – ook al is dat niet bij PSV – is Joey Sleegers. In maart nog kreeg Sleegers de Bronzen Stier uitgereikt als beste speler van de derde periode in de Jupiler League. De middenvelder was toen door Feyenoord uitgeleend aan FC Eindhoven, waarvoor hij in 33 duels dertien keer wist te scoren. De geboren Helmonder doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in 2013 de overstap naar het eerste elftal. Een debuut in de hoofdmacht bleef uit waarna Sleegers deze zomer naar N.E.C. vertrok.

Navarone Foor scoorde in het verleden al eens tegen PSV en maakte dit seizoen tot nu toe twee doelpunten | © Pics United Navarone Foor scoorde in het verleden al eens tegen PSV en maakte dit seizoen tot nu toe twee doelpunten | © Pics United

Goede seizoenstart
Met Sleegers staat N.E.C. inmiddels op een voor de promovendus knappe negende plaats in de Eredivisie, met slechts een puntje achterstand op PSV. Dat hebben de Nijmegenaren vooral te danken aan de defensie, want enkel Ajax heeft minder doelpunten tegen gekregen. Voorin komt het gevaar van Navarone Foor en Christian Santos, die tot nu toe de volledige productie van N.E.C. voor hun rekening nemen.