Davy Pröpper voor vier jaar naar PSV

Artikel
Davy Pröpper voor vier jaar naar PSV

Davy Pröpper (23) is officieel speler van PSV. De overgang van de middenvelder van Vitesse naar PSV is afgerond. Maandagavond tekende Pröpper in het Philips Stadion een contract dat hem de komende vier seizoenen aan PSV verbindt. Eerder op de dag bereikten PSV en Vitesse al een akkoord over een transfersom voor de neo-international.

Ruime eredivisie-ervaring
De eenvoudig international deed de afgelopen jaren bij Vitesse ruime eredivisie-ervaring op. In zes seizoenen kwam de middenvelder tot 133 competitiewedstrijden voor de Arnhemse club. Deze zomer maakte de middenvelder zijn debuut in het Nederlands elftal in de met 3-4 verloren oefeninterland tegen de Verenigde Staten. Ook kwam hij meermaals uit voor de verschillende jeugdteams van Oranje.

Pröpper wil zo snel mogelijk het veld weer op
De middenvelder is na Simon Poulsen en Maxime Lestienne de derde versterking voor het team van hoofdcoach Phillip Cocu. “Het is hartstikke mooi dat het vandaag rond is gekomen”, vertelt Pröpper die zich dinsdag bij de selectie in Frankrijk voegt, in een eerste reactie op zijn overgang voor de camera van PSV TV. "Dit is een mooie uitdaging en een stap omhoog voor mij. Omdat ik een tijdje vakantie heb gehad, heb ik heel veel zin om het veld weer op te gaan. Ik kijk enorm uit naar spelen in de UEFA Champions League, maar dat gaf zeker niet de doorslag in mijn keuze voor PSV. Dit is gewoon een prachtige club."

Davy Pröpper kort na het zetten van zijn handtekening | © PSV Media

Voetbalgezin
Pröpper, wiens broers Robin en Mike Pröpper bij De Graafschap onder contract staan, komt uit een echt voetbalgezin. Hij wordt op 2 september 1991 geboren in Arnhem en in de stad aan de Rijn begint de jeugdige Pröpper met voetballen bij amateurclub VDZ. Vitesse erkent het talent van Pröpper en neemt hem in 2002 op in de jeugdopleiding. Een kleine acht jaar later volgt zijn debuut in de Eredivisie. In de streekderby tegen NEC Nijmegen valt hij in voor Kevin van Diermen, maar kan hij een nederlaag niet voorkomen (2-1). In de jaren daarna groeit Pröpper uit tot één van de vormgevers van het Arnhemse middenveld, wat hem uiteindelijk ook zijn interlanddebuut oplevert. In zijn laatste seizoen in de Gelderse hoofdstad plaatst de middenvelder zich met Vitesse voor Europees voetbal. Onder meer door twee doelpunten van de nieuwe middenvelder van PSV verslaat Vitesse over twee wedstrijden sc Heerenveen in de finale van de play-offs.

Bekijk ook