Dante Rigo voelt zich thuis in Rotterdam

Dante Rigo voelt zich thuis in Rotterdam
3 min

Bij de nummer vijf van de Eredivisie heeft Dante Rigo heeft al een aantal basisplaatsen weten te bemachtigen. De talentvolle Belgische middenvelder wordt dit seizoen door PSV verhuurd aan Sparta Rotterdam. Zijn ervaringen in de eerste maanden van dit seizoen.

Bekende gezichten
Rigo kwam niet als vreemde in de spelersgroep van Sparta terecht. Spelers als Suently Alberto, Laros Duarte, Dirk Abels en Joël Piroe kent hij nog van zijn tijd bij PSV. Een warm welkom was het. “Het helpt als er veel bekende gezichten zijn. Het is toch de eerste keer dat ik voor een andere profclub speel. Maar de kennismaking ging gemakkelijk en vlot. Ik pas voor mijn gevoel goed in de groep”, vertelt Rigo.

Sfeer en stadion
Een nieuwe club en een nieuwe stad. Na twaalf jaar bij PSV maakte de middenvelder de overstap naar een nieuwe stad. “Ik moest even wennen aan Rotterdam. Het is een drukke stad en groter dan Eindhoven. Maar er is wel altijd wat te beleven. Ik voel me goed hier”, zegt de Belg. “Ook in het stadion hangt een goede sfeer, het is vrijwel altijd uitverkocht. De fans zijn top.”

Reünie
Over drie weken heeft de middenvelder een reünie met PSV als de clubs elkaar ontmoeten in speelronde 12 van de Eredivisie. “Gelukkig heeft Sparta dezelfde clubkleuren als PSV, dus dat was makkelijk aanpassen”, vervolgt Rigo met een knipoog. “Ik heb zin om mijn teamgenoten weer te zien. Het is altijd speciaal om met ze op het veld te staan. Maar ik speel nu voor Sparta natuurlijk, dus ik wil gewoon mijn beste spel laten zien.”

Hoogtepunt
Zijn mooiste moment van PSV staat hem nog in het geheugen gegrift. In 2018 leek PSV genoegen te moeten nemen met een gelijkspel tegen de Fortuna Sittard totdat in de allerlaatste minuten Rigo de bal over de lijn wist te werken en de winnende 1-2 scoorde. “Een belangrijke goal en een belangrijk moment voor mij”, herinnert Rigo zich. “Er ging toen zoveel door me heen. Ik wilde naar mijn medespelers rennen maar ook tegelijkertijd de fans zien. Dat zijn de momenten waar je voor leeft als voetballer.”