Contractverlenging | PSV verlengt met Bakayoko tot medio 2026

Artikel
Contractverlenging | PSV verlengt met Bakayoko tot medio 2026

Het contract van Johan Bakayoko (19) is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2026. De talentvolle vleugelaanvaller stroomde dit jaar, vanuit Jong PSV, door naar de A-selectie, waar hij steeds meer minuten maakt. Zijn ontwikkeling wordt nu beloond met een contractverlenging.

Johan Bakayoko maakt op 8 februari 2022 zijn officiële debuut voor de hoofdmacht. Sinds de zomer is hij een vaste waarde in de PSV-selectie. Dit seizoen kwam hij, verdeeld over alle competities, al ruim 1700 minuten in actie. Daarin maakte hij zeven doelpunten en gaf hij vier keer de eindpass. Johan is ontzettend blij met de nieuwste mijlpaal in zijn nog jonge carrière: “Dit geeft aan dat de club vertrouwen in mij heeft. Ik ben enorm trots.”

Meest scorende speler
In de zomer van 2019 verruilde Johan de jeugdopleiding van RSC Anderlecht voor PSV Academy. Eén jaar later maakte de destijds 17-jarige Belg bij Jong PSV voor het eerst zijn opwachting in het betaald voetbal. In de Keuken Kampioen Divisie kwam hij vorig seizoen tot zeventien doelpunten en twaalf assists. Daarmee was hij de meest scorende speler van alle beloftenteams in de competitie.

Duidelijk signaal
Algemeen directeur Marcel Brands is zeer te spreken over de verlengde samenwerking. “We willen deze jonge speler, met veel internationale potentie, graag verder ontwikkelen voor de club.” Zijn progressie was van de winter reden voor Paris Saint Germain te informeren naar de talentvolle vleugelaanvaller, maar Johan is stellig: “Ik wil hier kampioen worden.”