Contract Scamacca met één seizoen verlengd

Artikel
Contract Scamacca met één seizoen verlengd

PSV heeft het contract met Gianluca Scamacca (16), dat liep tot 2017 met één seizoen verlengd. De beloftevolle Italiaanse spits ligt daarmee vast tot de zomer van 2018. Technisch manager Marcel Brands zette evenals de Italiaan zijn handtekening onder het contract.

Sinds januari 2015 bij PSV
Scamacca werd door PSV in januari 2015 voor tweeënhalf jaar vastgelegd. De spits, voor zijn leeftijd fysiek al ver ontwikkeld, kwam over van AS Roma en vertelde destijds Nederland als het beste ontwikkelingsland voor een jonge speler te zien. Bij de overname betaalde PSV een opleidingsvergoeding aan AS Roma. De reden dat PSV het contract met één seizoen heeft verlengd, vindt zijn oorsprong in de leeftijd van de Italiaan. Spelers onder de achttien jaar mogen een contract met een maximale looptijd van drie jaar hebben.

‘Hoop ooit in de Champions League te spelen’
Evenals PSV is Scamacca blij met de contractverlenging. “Het lijkt me prachtig om in de toekomst in het Philips Stadion in de UEFA Champions League te spelen. Naar dat doel werk ik toe. Het afgelopen jaar was heel leerzaam”, hield de spits het kort.

Marcel Brands feliciteert Gianluca Scamacca met zijn nieuwe verbintenis | © PSV Media Marcel Brands feliciteert Gianluca Scamacca met zijn nieuwe verbintenis | © PSV Media