Cody Gakpo blijft bij PSV

Artikel
Cody Gakpo blijft bij PSV

Cody Gakpo blijft dit seizoen PSV’er. De aanvaller heeft donderdagmiddag zijn handtekening onder een nieuw, verbeterd contract gezet. ‘Dit voelt voor mij als een grote waardering van de club’, reageert de 22-jarige Eindhovenaar op zijn contractverlenging.

Rust en focus  
PSV heeft het contract met Gakpo opengebroken en verlengd tot en met medio 2026. Gakpo, sinds dit seizoen reserveaanvoerder van de club, lag daarvoor tot 2025 vast. Directeur Voetbalzaken John de Jong vertelt dat PSV en Gakpo al langer in gesprek waren en constateert tevreden dat er daardoor rust rond hem ontstond. “Wij zijn vroeg in dit seizoen met elkaar om tafel gegaan om over Cody’s ontwikkeling en waarde voor PSV te praten”, zegt De Jong. “Zijn prestaties en status bij PSV en debuut in Oranje waren daar een directe aanleiding voor”, vervolgt hij. “De gesprekken brachten rust rond Cody’s positie tijdens deze transferperiode. We kunnen daardoor focus houden op het resultaat dat we dit seizoen voor ogen hebben. Cody blijft in Eindhoven om samen met PSV voor het kampioenschap te gaan.”

Duidelijk doel
De loopbaan van Cody Gakpo (116 wedstrijden in PSV 1, 31 doelpunten en 29 assists) kent weinig geheimen voor de volgers van PSV. Vanaf de jongste jeugdcategorie tot de A-selectie speelt Gakpo in Eindhoven. Hij droeg in 2007 bij de F-jes al een PSV-aanvoerdersband en kreeg de band in de zomer van 2021 voor het eerst om tijdens een wedstrijd van PSV 1. Daarmee was hij na Phillip Cocu, de coach die hem in 2017 in het eerste liet debuteren, de eerstvolgende in Eindhoven geboren aanvoerder van PSV. “Ik heb dit seizoen een duidelijk doel voor ogen en dat is prijzen pakken met PSV”, zegt Gakpo. “Ik zal er alles aan doen om dat met het team, de club te bereiken. De waardering die ik hier voel is groot. Dat wil ik terugbetalen.”  

Bekijk ook