Champions League-finale in 2023 in Philips Stadion

Champions League-finale in 2023 in Philips Stadion
2 min

Het Philips Stadion is in 2023 het decor van de UEFA Women’s Champions League Final (UWCLF). Dat heeft de Executive Committee van de UEFA maandag bekend gemaakt.

Primeur
Het is de eerste keer dat de Champions League-finale voor vrouwen in Nederland wordt gespeeld. Het Philips Stadion was wel twee keer eerder het toneel van een Europese mannenfinale. In 1978 speelde PSV er één van de twee duels in de UEFA Cupfinale tegen Bastia. In 2006 was het stadion van PSV het decor van de UEFA Cupfinale tussen Middlesbrough en Sevilla.

PSV: Enthousiast
“Het mogen organiseren van de UEFA Women’s Champions League Final is een eer voor alle betrokken partijen”, reageert algemeen directeur Toon Gerbrands enthousiast. “De UEFA kent ons stadion en de stad van binnen en buiten. Ze weten dat wij zulke topduels vlekkeloos kunnen organiseren. We zien deze toewijzing als een enorm compliment en gaan er samen alles aan doen om er een onvergetelijk voetbalfeest van te maken.”

KNVB: Fantastisch
Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB noemt het nieuws fantastisch. “De resultaten van de OranjeLeeuwinnen tijdens WEURO 2017 en het WK in 2019 hebben aangetoond hoe het vrouwenvoetbal in Nederland inmiddels in de lift zit. De organisatie van dit evenement sluit daar naadloos op aan. Het is belangrijk om nu ook in het clubvoetbal stappen te zetten, zodat bijvoorbeeld de Eredivisie Vrouwen kan groeien naar het niveau van de grote Europese vrouwencompetities”, zegt De Jong. “De organisatie van een sportevenement als de UEFA Women’s Champions League Final draagt daar zeker aan bij. Het laat meiden zien wat mogelijk is en kan nieuwe generaties meiden inspireren”, aldus De Jong.

Gemeente Eindhoven: Trots
De gemeente Eindhoven is vanzelfsprekend ook trots en kijkt nu al uit naar 2023. “De gemeente Eindhoven en Brabant Sport kunnen zich op de finale gaan verheugen”, reageert Stijn Steenbakkers, Eindhovens wethouder van economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport. “Wat een mooi voetbalfeest gaat dat worden, voor iedereen die van voetbal houdt. En wat een boost is dat voor alle voetballende meiden en dames in onze stad.”