Bergwijn verlengt tot 2023

Artikel
Bergwijn verlengt tot 2023

Steven Bergwijn (21) heeft een nieuw contract bij PSV getekend. De aanvaller ligt nu tot 2023 vast en kiest bewust voor een langer verblijf bij PSV. “Dit is de juiste beslissing”, zegt de international. “Er waren andere opties, maar uiteindelijk moet alles passen. Voor mij, maar ook voor PSV. En de uitkomst is dat ik hier blijf. Met veel plezier en met veel vertrouwen.”

Technisch manager John de Jong sluit zich aan bij de woorden van de voetballer. “De relatie tussen PSV en Steven is dermate goed, dat we met het management open over alles hebben gesproken. Dit is het resultaat van een goede samenwerking. We zijn er vanzelfsprekend heel erg trots op dat we Steven kunnen behouden. Het is extra mooi dat we in het weekend van de opening van de nieuwe PSV Academy, zo’n exponent van onze opleiding langer vastleggen.”

Bergwijn speelt al vanaf zijn dertiende bij PSV en signeert in Eindhoven nu zijn vierde contract. “Dat wil zeggen dat ik het hier goed naar mijn zin heb en dat ik nog niet uitgeleerd ben. Ik speel hier om de prijzen en voel me erg prettig in Eindhoven”, aldus Bergwijn. PSV-coach Mark van Bommel is natuurlijk ook erg blij met de zekerheid van het aanblijven in Bergwijn, in wie veel clubs concrete interesse toonden. “Steven heeft uitzonderlijke kwaliteiten en zo’n speler heb je als coach natuurlijk graag in je team. Het is fantastisch nieuws dat Steven blijft”, aldus de coach.

John de Jong sluit met de handtekening van Bergwijn een belangrijk dossier. Het behoud van Bergwijn was voor de clubleiding een speerpunt. “Wat bijzonder is geweest in dit proces is dat Steven zelf altijd de focus op voetbal heeft gehouden. We hebben veel gesproken met zijn management, ondertussen bleef Steven doen waar hij goed in is; voetballen. Dat was prettig werken en het tekent de professionaliteit van deze nog altijd pas 21-jarige voetballer.”