Behich en Gutiérrez inzetbaar tegen ADO

Artikel
Behich en Gutiérrez inzetbaar tegen ADO

Aziz Behich en Érick Gutiérrez zijn inzetbaar als PSV zaterdag de Eredivisie hervat met een uitduel met ADO Den Haag. Dat vertelde hoofdcoach Mark van Bommel vrijdagmiddag op een drukbezochte persconferentie op De Herdgang. “We hebben er goede spelers bijgekregen en goede spelers zijn direct inpasbaar.”

Tevreden    
PSV en ADO Den Haag trappen het eredivisieweekeinde om 18.30 uur af in Den Haag. Na vier duels is PSV de trotse koploper van de Eredivisie. Van Bommel is tevreden over de start van zijn team, maar bovenal op de manier waarop zijn spelers spelen. “We zijn eind juni begonnen om het tactisch goed voor elkaar te krijgen. Dat is het belangrijkste in het voetbal. Volgens mij zijn we daar aardig in geslaagd. In de wedstrijden zien we dingen terugkomen, die we graag willen zien. Daarnaast winnen we wedstrijden. Ook niet onbelangrijk”, aldus de trainer.

Ervaren 
ADO beleeft een wisselvallige seizoenstart. Na twee zeges en twee nederlagen vinden de Hagenaars zich terug op de zesde positie op de ranglijst. “Maar ADO is een ervaren ploeg”, waarschuwt Van Bommel zijn team. “Meer ervaren dan wij. Een ploeg met goede spelers, aanvallende backs en een ploeg die opportunistisch kan spelen.” Daarnaast speelt PSV komende dinsdag in de UEFA Champions League tegen FC Barcelona. Onderschatting van het aankomende duel ligt op de loer. “Daar geloof ik niet in”, aldus Van Bommel. “De eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste. Dat weet iedereen. Na zo’n interlandperiode is het direct richten op de volgende wedstrijd. Ik denk dat dat aardig is gelukt.”

Ramselaar 
Ook Bart Ramselaar, die vrijdag eerst met Jong PSV tegen N.E.C. speelt, heeft zich op de wedstrijd tegen ADO gericht. “Bart is een speler die wedstrijdminuten nodig heeft. Vanavond speelt Jong PSV een heel goede wedstrijd bij N.E.C. Daar kan hij minuten maken op een goed niveau. En morgen zit hij gewoon bij de selectie”, aldus Van Bommel.

Bekijk ook

'Onze eigen schuld'

Video

`We moeten meteen alert zijn'

Video