Angeliño verruilt PSV voor Europese top

Angeliño verruilt PSV voor Europese top
3 min

José Angeliño verlaat PSV en keert terug naar Manchester City. De kampioen van Engeland maakt gebruik van de terugkoopoptie die het vorig jaar met PSV overeen kwam.

"Natuurlijk hadden we José graag nog even behouden, maar het is niet vreemd dat zijn stormachtige ontwikkeling bij clubs van het niveau van Manchester City is opgevallen”, zegt technisch manager John de Jong. “Er was veel interesse in hem. Aan de ene kant balen we van zijn vertrek, maar aan de andere kant maakt het ons ook trots. We bewijzen dat we hier spelers klaarstomen voor de absolute top.”

De terugkoopoptie die City nu effectueert, maakte de komst van de Spaanse jeugdinternational (22) vorig jaar mogelijk. De Jong: “Die clausule was een resultaat van de onderhandelingen. Wij maken op dat moment een afweging waarin we alle facetten meenemen. We zijn weloverwogen akkoord gegaan en moeten na een jaar concluderen dat José het geweldig heeft gedaan. Misschien nog wel beter dan we hadden durven hopen. Hij heeft City bewezen dat het lichten van de optie gerechtvaardigd is. Daar mag hij trots op zijn. We wensen hem heel veel succes in Engeland.”

Aanvallende meerwaarde
José Ángel Esmorís Tasende, zoals Angeliño in zijn volledigheid heet, werd een jaar geleden door PSV voor vijf seizoenen gecontracteerd. Vrijwel direct kreeg de Spanjaard, die in het jaar daarvoor indruk maakte in de Eredivisie bij NAC Breda, een basisplaats toebedeeld van Van Bommel en uit die startformatie verdween Angeliño niet meer. De Spanjaard kwam tot 34 wedstrijden in de Eredivisie waarin hij één doelpunt maakte, maar vooral van grote waarde was vanwege zijn rushes en voorzetten. Angeliño gaf liefst negen assists.

Europees
Ook in de UEFA Champions League bleef Angeliño overeind. Inclusief de Playoff met BATE Borisov speelde de vleugelverdediger afgelopen jaargang acht wedstrijden op het hoogste Europese podium. Dankzij zijn goede spel en ontwikkeling bij PSV groeide Angeliño dit seizoen uit tot belofteninternational van Spanje. “Van NAC Breda naar PSV, van de Eredivisie naar de Champions League en dan ben ik ook nog international van Jong Spanje geworden. Ik moet toegeven, als je dat een jaar geleden tegen me had gezegd had ik niet alles geloofd. Wel dat ik het zou kunnen bereiken, maar niet dat het daadwerkelijk en zo snel zou gaan. De droom om voor Jong Spanje te voetballen had ik zelfs al opgegeven. Ik ben ontzettend dankbaar dat het toch nog zover is gekomen”, vertelde hij afgelopen voorjaar in PSV Magazine over zijn ontwikkeling in het Philips Stadion.